ep el ministre dafers exteriors unio europea i cooperacio en funcions josep borrell en roda de
Eduardo Parra - Europa Press
0,02€
  • 0,00€
  • 0,00%

Josep Borrell serà el nou alt representant de la Unió Europea (UE) per a Afers Exteriors des del pròxim 1 de novembre. Un càrrec que ocuparà després de passar un examen de l'Eurocambra al qual van arribar els ecos del cas Abengoa i la multa de la CNMV.

Borrell va tornar a negar que utilitzés informació privilegiada per vendre part de les seves accions en Abengoa just abans de la seva caiguda en borsa.

El va qualificar simplement d'"un moment inadequat" per dur a terme una operació per la qual el va arribar a sancionar la mateixa CNMV amb 30.000 euros que va acceptar pagar el seu dia. Borrell va portar la seva defensa encara més lluny i va preguntar als allí presents: "Creu vostè que algú amb informació privilegiada es limita a usar-la per vendre només el 7% i assumeix perdre el 93% restant?".

Després de la compareixença, Borrell va mostrar cautela davant la premsa i ha reconegut que "en dos minuts és molt difícil donar una resposta correcta". "Espero haver sabut respondre-les amb diligència", ha apuntat a través de Twitter, des d'on va agrair a "tots" els eurodiputats les seves preguntes.

Tots els grups polítics, amb l'excepció d'Identitat i Democràcia, el grup del partit del líder de la Lliga, Matteo Salvini, i de Reagrupació Nacional de Marine Le Pen, van votar a favor del nomenament de l'actual ministre d'Exteriors en funcions, segons han informat fonts parlamentàries.

Noticias relacionadas

contador