• I acabar amb l'elevat volum de títols en circulació
  • L'agrupació d'accions no suposa una pèrdua de valor per a l'accionista
ep abengoa

Abengoa està estudiant la realització d'un 'contrasplit' consistent en l'agrupació d'accions amb l'objectiu de millorar l'atractiu de la seva cotització i acabar amb l'elevat volum de títols en circulació, van indicar a Europa Press en fonts del mercat.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Les fonts expliquen que una operació d'aquest tipus permetrà millorar la visibilitat de les accions i van recordar que aquests moviments d'agrupació no suposen una pèrdua de valor per a l'accionista.

El passat 24 de març, la junta d'accionistes de Bankia ja va aprovar una operació similar, en la qual cada quatre títols antics seran canviats per un nou.

En el cas de l'entitat presidida per Ignacio Goirigolzarri, el bescanvi implica reduir el nombre de títols del banc d'11.517 milions a 2.879 milions sense que es produeixi cap alteració en el valor econòmic que tingui cada accionista.

Abengoa, després de la recent ampliació de capital, disposa de 18.836 milions d'accions en circulació, un nombre molt elevat en comparació d'altres cotitzades. Les accions de Classe A cotitzen a 0,034 euros i les B, a 0,016 euros.

El diari 'Expansió', que avança la possibilitat que Abengoa realitzi un 'contrasplit', també indica que una altra de les opcions que pot plantejar-se l'empresa és la unificació de les accions en un sol tipus. A l'actualitat hi ha 17.175 milions d'accions de Classe B en circulació, així com 1.660 milions d'accions de Classe A, recorda el diari.

Noticias relacionadas

contador