ep archivo   proyecto solar de abengoa en dubai
ABENGOA - Archivo

El Consell de Ministres d'aquest dilluns suposa la darrera oportunitat per a les empreses que estan pendents de les ajudes del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques (FASEE), ja que la reunió, que s'ha avançat un dia per la cimera de la OTAN és l'última abans que expiri la vigència d'aquest fons. Entre les empreses hi ha Abengoa, que confia que s'aprovi el rescat a la seva filial Abenewco.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

En concret, les ajudes del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques (FASEE), gestionat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), expiren el proper 30 de juny.

Després d'haver estat denegada per no complir tots els requisits necessaris per poder-la rebre, Abenewco espera de la decisió final de la SEPI sobre la seva sol·licitud d'ajuda per 249 milions d'euros, una xifra necessària perquè s'activi la resta del pla de reestructuració de la companyia.

Aleshores, la FASSE va concedir a l'empresa un termini de cinc dies per presentar la documentació addicional. A més, la SEPI ha comunicat que no veuen acreditats determinats requisits d'elegibilitat per a la concessió de l'ajut.

D'altra banda, una altra de les empreses que també està pendent del Consell de Ministres d'aquesta setmana és Celsa, l'ajuda de la qual està esperant ser autoritzada després d'obtenir ja el vistiplau del consell gestor del fons. De fet, la SEPI ja va aprovar l'ajut sol·licitat per a Celsa, la quantia del qual ascendeix a 550 milions d'euros, canalitzats a través de la concessió d'un préstec participatiu per import de 280,5 milions i un altre ordinari de 269,5 milions a càrrec del FASEE.

Atès que l'import del préstec participatiu és superior a 250 milions d'euros, l'autorització per part de la Comissió Europea és necessària abans de la seva elevació al Consell de Ministres.

Noticias relacionadas

contador