cbabengoa4 short
0,02€
  • 0,00€
  • 0,00%

Abengoa avança en el seu procés de reestructuració financera. La companyia ha subscrit un contracte de bloqueig o lock-up amb els creditors (entitats financeres i inversors) que ostenten la majoria de l'anomenat New Bonding, el New Money 2 i el Senior Old Money i amb l'entitat acreditant sota un finançament interina en forma de deute convertible.

En virtut d'aquest contracte, els creditors acorden "deixar en suspens l'exercici de determinats drets i accions sota aquests finançaments enfront de les societats corresponents del grup Abengoa fins a l'anterior del 31 de gener de 2019 o data posterior acordada entre les parts del contracte de bloqueig (data long-stop)", apunta la societat en un fet rellevant.

A més, els creditors es comprometen a "adoptar totes les accions necessàries per donar suport, facilitar, implementar, consumar o de qualsevol altra forma donar efecte a la proposta de reestructuració financera i, en particular, entaular negociacions amb l'objectiu d'acordar i signar un contracte de reestructuració no més tard de la data long-stop", continua la informació remesa al regulador.

Finalment, els creditors acorden "no vendre o de qualsevol altra forma transmetre el seu deute fins a la data long-stop o la data d'acabament del contracte de lock-up, excepte sota determinades circumstàncies".

Abengoa va aconseguir al final de setembre signar amb els seus creditors un full de termes i condicions per assegurar la seva sostenibilitat financera i viabilitat a llarg termini. L'objectiu d'aquest acord era aconseguir nova liquiditat, per un import màxim de fins a 95 milions d'euros, i obtenir noves línies d'avals per altres 140 milions per finançar les necessitats del grup.

Després de comunicar aquest contracte de bloqueig a la CNMV l'acció d'Abengoa s'ha disparat un 10,5% en borsa, fins als 0,016 euros per títol.

PERÍODE D'ADHESIÓ

Per la seva banda, ha requerit la seva adhesió al contracte als titulars de l'emissió de bons sènior d'Abengoa Abenewco 1 de 26.090.000 d'euros a un tipus d'interès del 5/9% i venciment el 2021, l'emissió de bons garantits d'Abengoa Abenewco 2 de 492.650.000 d'euros i venciment el 2022 o per un import de 424.040.000 de dòlars i venciment el 2022 i l'emissió de bons garantits d'Abengoa Abenewco 2 per 495.260.000 d'euros i venciment el 2023 o 249.430.000 de dòlars i venciment el 2023.

El termini límit per a l'enviament d'instruccions pels bonistes a l'efecte d'adherir-se al contracte de bloqueig finalitza el pròxim 14 de gener de 2019, sense perjudici de la possibilitat que pugui estendre aquest termini. A més, els bonistes hauran d'enviar una carta d'adhesió no més tard de cinc dies hàbils després del termini límit.

Noticias relacionadas

contador