ep abengoa
EUROPA PRESS - Archivo

Abengoa ha obtingut el consentiment de la banca per a tornar a ajornar els terminis per complir les condicions necessàries per tancar la seva reestructuració i aconseguir que la Junta d'Andalusia doni el seu suport financer al rescat del grup.

  • 0,02€
  • 0,00%

Ha aconseguit estendre-l fins al 23 d'octubre, ampliant una setmana la data limit que anteriorment estava fixada per a aquest dijous 15 d'octubre, segons ha informat la companyia en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Anteriorment ja havia augmentat el termini, que al principi expirava a la fi de setembre.

El 25 de setembre, la companyia va anunciar que havia aconseguit el suport dels seus creditors al seu acord de reestructuració, amb el que el seu rescat quedava pemdent de la participació de la Junta d'Andalusia, que havia de confirmar el seu suport financer de 20 milions d'euros.

De moment, la Junta d'Andalusia està analitzant si existeix un marc jurídic que permeti ajudar financerament a Abengoa, segons va explicar dimarts passat el vicepresident autonòmic, Juan Marín. "Els serveis jurídics estan buscant aquest marc jurídic; si es troba es podrà fer, si no, no podrà ser possible", destacava.

Per part seva, els accionistes agrupats en l'associació AbengoaShares van assenyalar fa una setmana que "la Junta ha d'ajudar a Abengoa, però no a un 'pla Urquijo', elaborat sense la deguda transparència i sense cap seguretat jurídica". Al·ludeixen que aquest pla no va ser aprovat a la junta d'accionistes celebrada al març de 2019, quan es va donar el vistiplau a l'emissió de bons amb venciment al 2024.

Noticias relacionadas

contador