• Ha tenido que depositar como fianza su indemnización de 11 millones de euros
  • Ricardo Ayala está especializado en defender a altos ejecutivos
abengoa mx

elipe Benjumea, expresident d'Abengoa, ha contractat l'advocat de Rodrigo Rato per defensar-se d'una demanda per presumpta administració deslleial.

L'advocat Ignacio Ayala, segons informa El Mundo, està especialitzat en la defensa d'alts executius. Rodrigo Rato el va contractar per a la seva defensa davant una querella per presumpta estafa en la sortida a borsa de Bankia.


Per la seva banda, la demanda contra Felipe Benjumea es deu a la indemnització d'11,4 milions d'euros que va rebre quan va deixar de ser president d'Abengoa, just abans que la companyia es declarés en preconcurs de creditors.


En tancar aquest dilluns, les accionis classe B d'Abengoa perden un 3,45% fins a 0,28 euros.


PRESENTEN PÒLISSES D'ASSEGURANÇA COM A AVAL


Tant Felipe Benjumea com l'exconseller delegat, Manuel Sánchez, han presentat quatre pòlisses d'assegurança com a aval per intentar cobrir les fiances que aconsegueixen un total de 15,9 milions d'euros que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela els va imposar després d'admetre a tràmit una querella per les indemnitzacions que van cobrar en sortir de la multinacional.


A més, el rotatiu afirma que Benjumea ha demanat a la jutge si pot rebaixar la seva fiança, perquè Hisenda li ha retingut el 45% de la indemnització. La magistrada ha traslladat aquesta informació a la Fiscalia per saber si es dóna per satisfeta amb les dues pòlisses aportades per cadascun dels antics responsables de l'empresa.


QUERELLA DELS ‘BONISTES’ PER LES INDEMNITZACIONS MILIONÀRIES

Dos ‘bonistes’ d'Abengoa, que van invertir 103.970 euros, es van querellar contra l'antiga cúpula de la companyia per la seva "horrible" gestió i buscar el "benefici propi i lucre personal" en concedir-se a ells mateixos indemnitzacions milionàries enlloc de "salvar els milers d'inversors a la companyia".


Els ‘bonistes’ van assenyalar que Benjumea i Sánchez Ortega eren "coneixedors de l'autèntica realitat econòmicofinancera" de l'empresa i que van buscar el seu enriquiment "en comptes d'utilitzar aquesta informació per salvar a milers d'inversors que es veuran atrapats en la situació concursal de l'entitat i, de passada, a tots els contribuents espanyols que hauran d'acudir-ne al rescat".


Quant a Sánchez Ortega, que va deixar l'empresa el maig passat, va percebre, per la seva banda, una "contraprestació postcontractual" de 4.480.000 euros, a la qual caldria afegir 3.300.000 euros en concepte de "prima variable" que percebrà "a compte del 2015 fins a la seva sortida". Al cap d'uns dies, segons la querella, va fitxar pel fons d'inversió Blackrock i, un mes després, la gestora va prendre "fortes posicions a la baixa" en relació amb els valors d'Abengoa, segons Europa Press.

contador