ep abb participaexpositorla 30 edicionla biemh
ABB - Archivo

Les accions del grup suís d'enginyeria i automatització ABB han pujat fins al 4% després de l'elecció de Björn Rosengren com a nou conseller delegat. Reemplaçarà Peter Voser, que passarà a convertir-se en president del consell de l'empresa, a partir de l'1 de març de 2020.

El nou CEO d'ABB es compromet a cinc anys, mínim, a la companyia. "Té un gran historial de donar poder a les empreses de manera descentralitzada, això és el que ha fet en Sandvik i en els seus negocis anteriors també", va dir Voser.

Rosengren, de 60 anys i nacionalitat suïssa, ha exercit des de 2015 el càrrec de conseller delegat del grup d'enginyeria Sandvik, anteriorment, havia dirigit l'empresa de manufactures i serveis Wärtsilä Corporation. Les accions de Sandvik i Wärtsilä han augmentat un 78% i 83%, respectivament, amb Rosengren al comandament.

"Després de realitzar una recerca exhaustiva, la junta està convençuda que Björn Rosengren és el millor candidat per al lloc", va declarar el president i actual conseller delegat d'ABB, Peter Voser, que va destacar la seva capacitat per establir organitzacions descentralitzades reeixides.

"En un moment tan crucial per a les indústries manufactureres, ABB ha de continuar atenent millor les necessitats dels clients globals amb una cartera única de tecnologia i solucions digitals per ajudar a millorar la seva productivitat", ha apuntat Björn Rosengren.

ABB va registrar un benefici net atribuït de 599 milions de dòlars (538 milions d'euros) durant el primer semestre del 2019, xifra que equival a un descens del 52% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

La facturació de la companyia helvètica entre gener i juny es va situar als 14.018 milions de dòlars (12.584 milions d'euros), mentre que el cost dels productes venuts es va elevar fins als 9.509 milions de dòlars (8.536 milions d'euros), un 7,5% més.

Així mateix, al tancament de juny d'aquest any la cartera de comandes d'ABB es va situar als 15.014 milions de dòlars (13.478 milions d'euros), un 2% més que al final del primer semestre de l'exercici precedent.

Durant el segon trimestre, el benefici net de l'empresa es va desplomar un 90%, fins a situar-se en 64 milions de dòlars (57 milions d'euros) a causa d'un augment dels costos i malgrat un increment de la facturació del 6,5%, fins als 7.171 milions de dòlars (6.437 milions d'euros).

contador