• Amb aquest operació, Abanca incrementa el seu volum de negoci minorista a 6.500 milions
ep sucursalbanco abanca 20180313150403
EUROPA PRESS - Archivo

L'entitat financera gallega, Abanca, ha anunciat aquest dimarts la compra de la unitat de banca de particulars de Deutsche Bank’s Private & Commercial Client ('PCC') Portugal, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. El banc no ha volgut revelar la xifra per la qual s'ha tancat aquest acord.

"Amb aquesta operació, Abanca augmenta el seu negoci internacional i guanya presència en el segment de banca personal i privada, àrees en què Deutsche Bank PCC Portugal està especialitzat", indica l'entitat. En aquest comunicat, l'entitat ha assenyalat que mantindran en el futur col·laboració comercial a Portugal amb Deutsche Bank. La compra permet a Abanca una millora del 5,0% del marge d'interessos i augmentar un 20% els ingressos per comissions.

El banc gallec ha comptat amb el suport de Clifford Chance com a assessor legal i de Nomura com a assessor financer. El negoci que adquireix Abanca consta de 41 oficines comercials, distribuïdes per les principals ciutats de Portugal, especialment a Lisboa i Porto; d'elles n’hi ha quatre centres d'inversió i dues oficines de banca privada. Deutsche Bank PCC Portugal compta amb una cartera creditícia bruta de 2.400 milions d'euros, 1.000 milions d'euros en dipòsits i 3.100 milions d'euros fora de balanç, xifres que eleven el seu volum de negoci als 6.500 milions d'euros.

La plantilla que gestiona el negoci a Portugal d'uns 50.000 clients està composta per 330 empleats i empleades i 100 agents externs. "L'operació forma part de l'estratègia internacional d’Abanca de créixer en mercats i segments complementaris amb el seu projecte", afirmen al seu comunicat.

El calendari de l'operació de compra finalitzarà al primer semestre del 2019, un cop rebudes totes les autoritzacions i conclosa la integració tecnològica. "Un cop finalitzada la integració, Abanca es reforçarà en un mercat com el portuguès que espera creixements positius als propers anys acompanyats d'una recuperació de l'ocupació", indica el banc.

Noticias relacionadas

contador