modelo abinbev port
60,02€
  • 0,14€
  • 0,23%

Ab InBev s'ha desplomat un 11% en borsa després de llançar una advertència de beneficis durant la presentació dels seus últims resultats trimestrals. La major cervesera del món ha destacat el feble desenvolupament de les seves vendes al mercat nord-americà, entre altres motius, per explicar una caiguda dels seus beneficis des dels 2.190 milions de 2018 als 1.870 milions d'aquest any, a més, d'una revisió a la baixa de les seves previsions.

Per a la resta de l'exercici, la companyia preveu només un moderat creixement dels seus guanys.

"El tercer trimestre ha estat desafiant a causa de tres factors: els enviaments a la Xina, l'efecte divisa i l'impacte negatiu de les nostres inversions en màrqueting durant el Mundial de Rússia 2018", reconeix la companyia en un comunicat.

A tot això s'ha sumat "l'increment dels preus a Corea del Sud i la caiguda del volum al mercat brasiler que ha estat exacerbat per una caiguda de la demanda davant les difícils condicions macro".

La cervesera va ressuscitar recentment els seus plans de sortir a borsa a Hong Kong. A través d'un comunicat, AB InBev va anunciar que ha "reprès la seva sol·licitud de cotització d'una participació minoritària de les seves accions" i que la seva finalització dependrà d'"una sèrie de factors i les condicions prevalents del mercat".

De moment, la cervesera no ha dit quin serà el rang de preus, de manera que està pendent de veure quin serà la seva valoració. El que sí se sap és que els patrocinadors d'aquesta operació són JP Morgan Chase i Morgan Stanley.

Noticias relacionadas

contador