budweiser portada

La major cervesera del món, Anheuser-Busch InBev (AB InBev), s'enfonsa aquest dijous a borsa després de reduir el seu dividend a la meitat per fer front a un deute de 109.000 milions de dòlars que es va veure incrementada per l'adquisició del seu rival SABMiller el 2016.

La companyia ha caigut a prop d'un 10,4%, i està registrant el seu major descens des de 2008 i destrueix 16.000 milions d'euros del seu valor de mercat. El fabricant de Budweiser ha apuntat a la devaluació de les monedes dels mercats emergents, i ha assenyalat que està frenant els beneficis després que les vendes creixessin durant el tercer trimestre al ritme més lent en més d'un any.

Els ingressos de la companyia van caure fins als 13.280 milions de dòlars des dels 14.740 milions durant el tercer trimestre, mentre que el benefici net va retrocedir fins als 956 milions de dòlars en comparació amb els 2.060 milions del mateix període de fa un any.

AB InBev, fins ara el pagador de dividends més generós de la indústria de les begudes i els aliments, s'ha vist afectat per la fluctuació de les divises, incloent-hi la pèrdua de la meitat del valor del peso argentí aquest any. El director financer de la companyia, Felipe Dutra, ha assenyalat que han optat per ser prudents. "Si el món demostra que érem massa conservadors, sempre podrem accelerar el ritme al qual s'espera que creixin els dividends", ha al·legat. El director financer ha afegit que no hi ha "cap correlació" entre les pujades de tipus als EUA i la retallada de dividends, ja que el 93% del deute de l'empresa és fixa i els venciments estan àmpliament repartits al llarg de diversos anys.

"Veiem la volatilitat i volem ser proactius", ha dit Dutra. Les pressions col·lectives en països com Sud-àfrica, Argentina i Brasil han fet que l'entorn sigui més dur, segons el director financer.

Noticias relacionadas

contador