invertir dinero bolsa
© Alberto Sánchez

Els analistes de Berenberg cobreixen actualment 154 empreses de mitjana capitalització ('mid-cap') a Europa d'entre les quals han triat les 15 millors, amb presència d'una espanyola que fa temps que figura dins d'aquest grup de preferides.

Ence, juntament amb Ambea, El.En i Intercos són les seves favorites al subgrup de les companyies de mitjana capitalització defensives.

Pel que fa a Ence, indiquen que sembla "extremadament barata" i veuen un catalitzador en la possible resolució del recurs del Tribunal Suprem sobre la planta de Pontevedra. Per al proveïdor suec de residències de gent gran Ambea, Berenberg espera un flux de caixa lliure equivalent al 80% de la seva actual capitalització borsària durant els propers cinc anys. Pel que fa a El.En, un dels principals actors mundials al món del làser, preveu que la seva divisió medica segueixi funcionant bé gràcies a la naturalesa defensiva del negoci quirúrgic. Per part seva, considera que Intercos, com a principal fabricant europeu de productes de bellesa i amb un perfil ben diversificat, és "una aposta segura en bellesa durant un període de recessió econòmica".

Un altre subgrup de favorites dins aquestes quinze està compost per Adesso, Vaixell, CTS Eventim, Elis, Interpump i Sixt.

La companyia alemanya considera que Adesso -especialista en desenvolupament de programari i serveis informàtics per a la indústria de les assegurances i el sector públic- hauria de beneficiar-se de la baixa ciclicitat de la inversió en aquests sectors, mentre que el negoci belga de maquinari tecnològic relacionat amb la imatge, Barco, té millors perspectives que abans de la pandèmia, encara que la cotització no ho recull. D'altra banda, creu que el principal proveïdor d'entrades d'Europa, CTS Eventim, s'hauria de beneficiar d'un cicle alcista pluriennal dels esdeveniments en viu després de la crisi. Amb aquests noms, sosté que Elis, el principal proveïdor de lloguer de material tèxtil a Europa i Amèrica Llatina, registrarà un creixement sòlid el 2023, malgrat el context macroeconòmic de recessió.

A més, Interpump, com a empresa cíclica d'alta qualitat, "hauria de veure's afavorida per la despesa més gran en infraestructures i l'escurçament de les cadenes de subministrament", segons Berenberg. Completant aquest grup, amb una baixa proporció de clients empresarials i al voltant del 30% del negoci als EUA, creu que Sixt s'ha tornat més resistent, i estima que la millora de les finances ofereix espai per al creixement.

Finalment, a l'últim subgrup compost per companyies d'alt creixement, Berenberg inclou les mid-caps Alfen, Munters, SES-imagotag, SFC Energy i tonies.

Sobre Alfen, opina que la seva divisió de càrrega de vehicles elèctrics hauria de guanyar més quota de mercat, cosa que es tradueix que podria batre les previsions del consens. Per la seva banda, el proveïdor de solucions de tractament d'aire Munters és "una aposta atractiva per les bateries d'ions de liti i les tendències dels centres de dades, amb el suport d'una cartera de comandes rècord de cara al 2023", explica. Al costat d'aquests noms, SES-imagotag -com a proveïdor líder de la digitalització dels punts de venda dels detallistes- està ben situada per beneficiar-se d'una acceleració de les inversions a l'automatització de les botigues, comenta. A més, SFC Energy, un dels fabricants de piles de combustible més grans del món, surt guanyant amb la creixent pressió per reduir els gasos d'efecte hivernacle, mentre que el productor d'audiòfons infantils tonies s'hauria de beneficiar d'"un imminent i reeixit desplegament del canal" minorista als Estats Units".

contador