Ibex_Inversores

El 2017 ja està aquí i els experts mostren les seves preferències pels valors de la borsa espanyola. Ahorro Corporación ja té fetes les seves apostes per al proper any. Aena, Bankia, Grifols, Repsol i Técnicas Reunidas són els cinc favorits de l'IBEX-35 del grup de serveis d'inversió. Però no solament s'han centrat en el selectiu espanyol. També han posat els seus ulls en els índexs dels valors de mitjana i petita capitalització borsària. CAF, Dominion, Ebre Foods, Euskaltel, Iberpapel, Miquel y Costas i Parques Reunidos són les seves recomanacions de l'IBEX Medium Cap i del Small Cap.

  • 172,70€
  • -0,12%
  • 1,78€
  • 2,65%
  • 8,89€
  • 1,69%
  • 14,38€
  • -0,17%
  • 9,23€
  • -0,22%

Els analistes d'Ahorro Corporación estimen que 2017 serà "un altre any excel·lent en els tràfics d'Aena", recolzat en: la previsió de vuitè any consecutiu de pujada en el nombre de turistes estrangers a Espanya i l'augment "molt rellevant" de l'oferta de seients en la temporada d'hivern 2016/2017 a Espanya. "Això suposarà un nou any rècord en passatgers gestionats a Espanya, que es traduirà en un augment de les vendes totals del 5,1% i una millora del marge Ebitda derivada del major palanquejament operatiu".

Per la seva banda, per Bankia els experts esperen que el marge d'interessos disminueixi entorn del 20% el 2016, la qual cosa suposaria el major descens entre la banca cotitzada. A més, està l'efecte negatiu de la venda de CNBC el 2015, l'eliminació dels sòls en les hipoteques i l'impacte negatiu de la política d'eliminació de comissions. El proper any es veurà "menys afectat per aquests factors, fonamentalment per a l'estabilització de l'Euríbor i l'impacte dels bons Sareb". La feblesa en els ingressos es veurà compensada amb la millora en costos i al reducció dels actius dubtosos.

Grifols mantindrà el seu "atractiu creixement de la demanda de proteïnes plasmàtiques amb preus relativament estables", considera el grup inversor. Al seu torn, des de la companyia s'espera "una estabilització i posterior expansió dels marges operatius derivat del palanquejament operatiu", així com un "cert creixement en les activitats de Diagnòstic i Hospitalari".

En el cas de Repsol, uns millors preus de les matèries primeres, sinergies i millores operatives es traduiran en millors resultats, la qual cosa porta a Ahorro Corporación a incloure a la multinacional energètica i petroquímica en la seva 'top 5'.

Per a Técnicas Reunidas, els analistes esperen una contractació el 2017 de 4.500 milions d'euros, que permeti un creixement de les vendes del 6,1% i de l'Ebitda del 7,3%. En termes de marge Ebit, anticipen una lleugera millora fins al 4,08% enfront del 4,01% corresponent a 2016. Al seu torn, esperen un consum de caixa per 2017 com a conseqüència de menors bestretes i projectes amb finançament neutre/negativa.

SMALL I MEDIUM CAPS

Els analistes d'Ahorro Corporación també han mostrat el seu interès pels índexs dels valors de mitjana i petita capitalització borsària. CAF, Dominion, Ebro Foods, Euskaltel, Iberpapel, Miquel y Costas i Parques Reunidos són les companyies recomanades pel grup d'inversió per 2017.

Noticias relacionadas

contador