ep el presidente de ciudadanos albert rivera con el perro lucas
CIUDADANOS

El president i candidat de Ciutadans a les generals, Albert Rivera, continua defensant la seva preferència per una coalició de centredreta després del 10N. Però si no suma amb PP, amb la connivència de Vox, ara sí s'obre a negociar la seva abstenció en una hipotètica investidura del candidat socialista i president de govern en funcions, Pedro Sánchez, a canvi de pactes d'Estat.

Així s'ha expressat en declaracions a la COPE on ha justificat el seu canvi de postura anterior, ja que sempre ha vetat Sánchez en aquest sentit i, en canvi, s'avé ara a una abstenció "perquè no hi hagi una majoria amb Podem i amb separatistes" i perquè les lleis al Parlament passin pel "filtre" d'una "oposició d'Estat".

Rivera no preveu que Sánchez no estigui disposat a negociar l'abstenció de PP o Ciutadans perquè "cap espanyol, ni tan sols els seus votants, van a tolerar que ens condueixi a unes terceres eleccions".

Pel que fa als mals resultats que auguren les enquestes a Ciutadans, Rivera ha dit que els sondejos "s'equivoquen i encerten", però "és una relalidad que hi ha un risc d'abstenció que històricament ha beneficiat a Catalunya al nacionalisme".

En aquest sentit, ha dit que mai ha tingut "afecció a la butaca", encara que no ha aclarit si deixarà la política si el seu partit es desploma diumenge. "No m'ho plantejo", ha tancat.

Noticias relacionadas

contador