entrevista trabajo

El 34,7% de les ofertes d'ocupació a Espanya demanen el coneixement d'algun idioma estranger, un percentatge que ha pujat tres punts durant l'últim lustre. L'anglès continua sent la llengua més sol·licitada, el 92,3% de les ofertes, mentre que l'alemany ocupa el segon lloc (7,4%) i el francès, el tercer (7,2%). Tanquen la llista el portuguès (1,26%) i l'italià (0,8%). Així es desprèn d'un informe publicat per la consultora Adecco.

Així mateix, la creixent globalització dels mercats es veu reflectida en l'increment de la demanda d'altres llengües menys tradicionals com el xinès, l'àrab, el japonès o el rus. En conjunt, aquests idiomes són presents en gairebé el 9% de les ofertes que requereixen idiomes.

L'exigència augmenta a mesura que s'incrementa la categoria professional. Mentre les ofertes destinades a assalariats presenten un percentatge del 23,3%, la proporció augmenta per tècnics (35%), comandaments intermedis (39,3%) fins a arribar al 54,4% que requereixen les ofertes per a directius. Per sectors, els que més importància atorguen als idiomes són el d'Hostaleria i Turisme (43,6%), Recursos Energètics (40,4%) i Telecomunicacions (40,1%). I per àrees funcionals, destaca la demanda d'idiomes al segment de compres, logística i transport (44,3%), seguit d'administració d'empreses (43,7%), enginyeria i producció (41,1%) i màrqueting i comunicació (39,7%).

En el cas dels estudiants, si hi ha una carrera en què els idiomes es presentin fonamentals, aquesta és la de Traducció i Interpretació, on la pràctica totalitat de les ofertes d'ocupació exigeixen idiomes, fins i tot més d'un. També destaquen les titulacions d'Hostaleria i Turisme (87,9%), Enginyeria d'Energia i Mines (86,3%), Enginyeria en Organització Industrial (85,4%) i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica (84,6%).

contador