janet yellen cop26

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, preveu "una reducció substancial de la inflació el proper any". En una entrevista a la CBS, Yellen ha dit que "a finals de l'any que ve veurem una inflació molt més baixa", sempre que no hi hagi un xoc imprevist.

Pel que fa al risc de recessió, reconeix que sempre existeix, però subratlla que el sistema bancari està molt sanejat, a més de les empreses i les llars.

"Hi ha risc de recessió, però, per descomptat, no és, al meu entendre, una cosa que sigui necessària per fer baixar la inflació", ha assenyalat Yellen.

La Secretària del Tresor dels Estats Units assumeix que molta gent està sent acomiadada atesa l'actual situació de crisi i que estan "patint de veritat". En aquest sentit, ha dit que, a l'hora de fer la seva feina, "intenta assegurar-se que tothom recordi que estem aplicant programes que afecten la vida de les persones. I ho hem de fer amb sentit de compassió i urgència".

Janet Yellen també va parlar sobre la guerra d'Ucraïna, assegurant que les mesures que s'estan prenent contra Rússia estan fent efecte. "Puc dir-li que els principals productors de tancs de Rússia han tancat les operacions i ho han fet públic, perquè no poden aconseguir l'equip que necessiten", va explicar.

Yellen va afegir que el suport dels EUA a Ucraïna durarà "el temps que calgui" i va indicar que el primer objectiu és limitar els ingressos que rep Rússia. "I volem assegurar-nos que no obtinguin beneficis inesperats. Però el segon objectiu és un que concerneix els nord-americans i els països de tot el món, i és que volem mantenir el flux de petroli rus perquè Rússia és un important proveïdor de petroli als mercats. Així doncs, aquests són els nostres dos objectius: suprimir els ingressos russos, dificultar-los la guerra i mantenir els preus mundials en un rang moderat i evitar les pujades”.

Noticias relacionadas

contador