janet yellen 20220608095154

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha dit a CNN aquest cap de setmana que manté l'esperança que l'economia nord-americana pugui evitar la recessió, però ha afegit que els nord-americans entenen la necessitat que la Reserva Federal (Fed ) conquisti la inflació.

"La meva esperança és que aconseguim un aterratge suau, però els nord-americans saben que és essencial reduir la inflació i, a llarg termini, no podem tenir un mercat laboral fort sense una inflació sota control", ha afirmat Yellen aquest diumenge en una entrevista a CNN.

Aquestes declaracions l'alineen amb les del president de la Fed, Jerome Powell, que va assenyalar a la setmana passada que ell i els seus col·legues encarregats de formular les polítiques al banc central estan "fortament compromesos" a controlar la inflació, que es manté a prop d'un màxim de 40 anys.

Yellen ha dit que hi ha el "risc" que els preus de la gasolina als EUA tornin a pujar a finals d'aquest any, mentre creix el temor per la possibilitat que les butxaques dels nord-americans es vegin afectades per un repunt dels preus similar al que es va produir aquest estiu.

"És un risc. I és un risc que estem abordant amb el límit de preus", ha explicat quan se li va preguntar si els nord-americans haurien de preocupar-se que els preus de la gasolina tornin a pujar aquest any.

Yellen s'ha referit directament a la situació que s'està vivint a Europa i l'impacte d'aquesta. "Aquest hivern, la Unió Europea deixarà, majoritàriament, de comprar petroli rus. I, a més, prohibiran la prestació de serveis que permetin a Rússia enviar petroli en vaixells cisterna. I és possible que això provoqui una pujada dels preus del petroli", ha afegit.

La secretària del Tresor ha precisat que la proposta del govern de limitar preus “està dissenyada tant per reduir els ingressos russos que utilitzen per sostenir la seva economia i lluitar contra aquesta guerra il·legal, com per mantenir el subministrament de petroli rus que ajudarà a mantenir els preus mundials del petroli. Així que crec que això és una cosa que pot ser essencial, i és una cosa que estem intentant posar en marxa per evitar una futura pujada dels preus del petroli".

Noticias relacionadas

contador