• El suport d'aquest partit és fonamental per Theresa May per l'aprovació de lleis al Westminster
cbleovaradkar

Després de conèixer l'acord entre la Unió Europea i el Regne Unit sobre els pagaments i la sortida d'Europa, les primeres reaccions dels polítics britànics no s'han fet esperar. El més crític ha estat Leo Varadkar. El ministre irlandès ha tornat a incidir en la necessitat d'unir els països i no separar-los.

"Nosaltres volem construir ponts, no edificar barreres", ha dit a primera hora de divendres després de l'acord de Theresa May amb Juncker. Al seu torn, ha deixat un encàrrec al govern del Regne Unit ha dit que encara "queda molta feina per fer" i que l'acord final "dependrà del contingut que redacti la presidenta". Cal recordar que Theresa May necessita el suport de la formació irlandesa per guanyar vots clau en el Westminster.

Coveney: "És un acord propici per a Irlanda"

Per la seva banda, el canceller irlandès, Simon Coveney, va dir que l'acord signat aquest divendres ha estat "un molt bon resultat per a Irlanda", de manera que a partir d'ara queda "seure a taula i seguir negociant". L'informe conjunt declara que "el Regne Unit mantindrà un complet alineament amb les regles del Mercat Interior i la Unió Duanera que, ara o en el futur, donen suport a la cooperació Nord-Sud, l'economia de totes les illes i la protecció de l'Acord de 1998".

Per la seva banda, Theresa May recalcava que "hem treballat extremadament dur i no ha estat fàcil per a cap bàndol. Quan ens vam reunir dilluns vam dir que l'acord estava a l'abast. El que hem aconseguit avui suposa una millora representativa", ha expressat May durant la mateixa compareixença de premsa.

El ministre per al Brexit, David Davis, també ha subratllat que avui s'ha donat "un gran pas" per aconseguir el Brexit i s'ha mostrat content que Brussel·les hagi recomanat passar a la següent fase de negociació després de "molta feina". Davis ha ressaltat en particular que "els ciutadans poden tenir confiança ara en els drets dels quals gaudeixen" i ha sostingut que s'hauria de passar a "discutir la nostra futura relació amb la UE sobre qüestions com comerç i seguretat".

Noticias relacionadas

contador