ep magdalena valerio
EUROPA PRESS

La nova ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ho té clar: el seu objectiu una vegada que assumeixi oficialment la cartera, aquest dijous, serà acabar amb la reforma laboral impulsada pel PP el 2012. "Cal fer un replantejament total de la reforma laboral", ha assegurat.

"Cal crear molt més ocupació, però ocupació de qualitat, perquè no val qualsevol ocupació ni qualsevol retribució"

En una entrevista a Onda Cero, la ministra ha reconegut que ara s'obre "un procés legislatiu complex, però cal fer un replantejament total de la reforma laboral, reprenent el diàleg social i polític; cal arribar a grans acords en tema laboral i de Seguretat Social".

A més, ha assegurat que entre els seus objectius hi ha el de crear "molta més ocupació, però ocupació de qualitat", perquè segons la seva opinió "no val qualsevol ocupació ni qualsevol retribució". Per a això, ha explicat, caldrà plantejar unes cotitzacions dignes tant per als treballadors com per als pensionistes. I és que creu que "ens podem permetre salaris més dignes" i "hem d'anar a cotitzacions més dignes". També ha aprofitat aquesta entrevista per deixar clar que apostarà "pel diàleg social" i per "reactivar el pacte de Toledo".

EFECTES LETALS

Encara que aquesta no és l'única entrevista que ha concedit Valerio. La nova ministra també ha parlat amb Expansión, i ha incidit en la mateixa idea. "Cal eliminar els efectes letals i perniciosos de la reforma laboral", com són "l'acomiadament més liberalitzat, la devaluació salarial, el dany fet a la negociació col·lectiva i el frau en la contractació a temps parcial, que és molt important", ha dit al diari econòmic.

La ministra creu que els seus efectes no només "han estat molt perjudicials per a les treballadores i els treballadors", sinó que la reforma laboral "també ha perjudicat la recaptació de la Seguretat Social i el sistema de pensions", ha remarcat, referint-se a la caiguda dels ingressos per cotitzacions de la Seguretat Social". En aquest sentit, Valerio ha assegurat que "si tenim treballadors pobres o sous miserables, també estem causant problemes al sistema de pensions".

Per això, el seu objectiu és canviar les bases fonamentals de les grans reformes que va fer el Govern de Mariano Rajoy al mercat de treball i a la Seguretat Social. I vol fer-ho, com ha insistit en aquestes dues entrevistes, amb diàleg social amb la patronal, els sindicats i amb l'acord polític al Parlament.

Noticias relacionadas

contador