• La nova llei només té durada fins al 22 de desembre
campaign 2016 trump 37

El Congrés dels Estats Units ha aconseguit aprovar aquest dijous un pressupost amb durada de dues setmanes que evita que es tanqui el Govern de Donald Trump, després que els republicans i demòcrates no aconseguissin posar-se d'acord en els termes pressupostaris.

Després d'una jornada durant la qual la polèmica i la falta d'entesa va ser la tònica general, el Senat ha aprovat amb 81 vots a favor i 14 en contra la legislació que permet finançar el Govern de Donald Trump fins al 22 de desembre. Això vol dir que la llei aprovada tindrà dues setmanes de durada. Abans que s'aprovés a la cambra del Senat, es va aprovar a mitjanit al Congrés per 235 a 193 vots.

El Congrés disposa ara de dues setmanes perquè republicans i demòcrates puguin tirar endavant els pressupostos permanents

"Esperem que puguem aconseguir un gran avanç per al nostre país. Crec que això passarà", va declarar Trump. El president dels Estats Units va haver de reunir-se amb els principals líders dels partits polítics del país per intentar arribar a un acord i 'salvar els mobles'. Els líders demòcrates de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, i del Senat, Chuck Schumer, van acceptar veure’s amb el mandatari per intentar arribar a un acord. El líder del Partit Republicà al Senat, Mitch McConnell, assegurava que la mesura temporal "donarà el temps" necessari "per completar les discussions sobre una solució a llarg termini".

LA 'DREAM ACT', PRINCIPAL ESCULL

La principal barrera perquè no s'arribi a una solució definitiva en l'aprovació dels pressupostos als Estats Units és l'anomenada 'Dream Act'. Aquesta llei demana que es regularitzi la situació de les persones més joves en situació irregular que van arribar al país fa anys i encara són considerats 'sense papers'.

Així, els demòcrates demanen a Donald Trump que compleixi les seves promeses i tiri endavant aquesta llei ja que van arribar a un pacte per aprovar els pressupostos. El president dels Estats Units es troba entre l'espasa i la paret, ja que si no tira endavant la 'Dream Act' podria veure paralitzat la seva matèria pressupostària perquè necessita l’imprescindible ajuda dels demòcrates, ja que els republicans tenen 52 seients i en necessiten 60 per donar llum verda a les noves lleis.

Noticias relacionadas

contador