• La dada de la inflació sense aliments i energia supera la previsió de l'1,7%
  • La dada de la inflació general se situa en línia amb les previsions del consens
ep gasolina gasoil precios ipc combustible carburante gasolinera consumo

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels Estats Units ha mostrat que els preus van pujar un 2,1% el 2017, en línia amb les previsions del consens del mercat, després de pujar un 0,1% al desembre.

Per la seva banda, la inflació subjacent, que exclou l'efecte transitori sobre els preus dels aliments frescos i l'energia, va pujar un 1,8% l'any passat, una dècima per sobre de la previsió del consens de l’1,7%, després de repuntar un 0,3% al desembre, per sobre del 0,2% previst.

A més, s'han publicat les vendes minoristes de desembre, que han mostrat una pujada del 0,4%, en línia amb les previsions. L'indicador que exclou les vendes d'automòbils també ha mostrat un ascens del 0,4%, en línia amb els pronòstics.

Encara que el més destacable, segons Barclays, és la revisió a l'alça que s'ha realitzat de les dades d'octubre i sobretot de novembre. Segons l'opinió d'aquests experts, aquesta revisió suggereix un creixement fins i tot més fort de l'economia americana durant el quart trimestre del que han mostrat les dades publicades fins ara. Per això, s'han revisat a l'alça la seva previsió de PIB per al quart trimestre fins al 3% des de l'anterior 2,6%.

Després d'aquestes dades, l'euro augmenta el seu avanç i s'aprecia un 0,86% respecte al dòlar, fins a $1,2136, màxims des 2014. Per la seva banda, Wall Street puja de forma moderada i marca nous màxims històrics.

Noticias relacionadas

contador