• El nom de Gary Cohn perd força
yellen, fed, janet yellen

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit que triarà un candidat per substituir Janet Yellen al capdavant de la Reserva Federal (Fed) durant les pròxim 2 o 3 setmanes. L'anunci de Trump es produeix enmig de les informacions que apunten que el president nord-americà ha entrevistat per al lloc l'ex governador de la Fed, Kevin Warsh, i l'actual governador, Jerome Powell.

"Hem tingut quatre reunions per a la presidència de la Fed i prendré una decisió durant les pròximes dues o tres setmanes", va dir Trump als periodistes a finals de la setmana passada.

El mandat de Janet Yellen, actual presidenta de la Fed, expira el febrer de l'any que ve i es dóna per fet que abandonarà el càrrec quan això passi. La setmana passada, Yellen va declarar que s'havia reunit amb Trump només una vegada des que aquest va assumir el càrrec i es va comprometre a centrar-se en el seu treball present i no en el seu futur.

Durant la campanya, Donald Trump va criticar Janet Yellen, acusant-la de mantenir els tipus d'interès baixos per sostenir l'economia mentre Barack Obama ostentava la presidència. No obstant això, la seva postura des de llavors respecte a la Fed i la seva actual presidenta s'ha suavitzat i Trump ha declarat que respecta Yellen en els seus esforços per mantenir el dòlar i els tipus baixos.

Des que Trump va arribar al poder, la Fed ha pujat els tipus d'interès tres vegades i podria tornar a pujar-los de nou al desembre. A més, a l'octubre començarà amb el seu procés de retallar el seu balanç, actualment en 4,5 bilions de dòlars.

Cal destacar també que Gary Cohn, actual director del Consell Econòmic Nacional i expresident de Goldman Sachs, que fins fa poc es perfilava com a favorit per substituir Yellen, sembla que no està en les actuals travesses.

Noticias relacionadas

contador