donald-trump 20190225084014

El president dels Estats Units, Donald Trump, torna a escalfar els ànims amb la Xina en un dia durant el qual representants dels dos països tornen a reunir-se per tractar d'acostar postures. En una sèrie de tuits, el president nord-americà diu que la Xina no vol un tracte ara, sinó que està esperant les eleccions de novembre de l'any que ve per veure si guanyen els demòcrates i així aconsegueixen un tracte més favorable.

"El meu equip està negociant ara amb ells, però sempre canvien l'acord al final en el seu benefici. Probablement estan esperant que guanyin els demòcrates. Llavors podrien aconseguir un GRAN tracte, com durant els últims 30 anys, i continuar estafant els EUA, que ara és més gran i està millor que mai abans. El problema de seguir esperant és que, quan jo guanyi, el tracte que obtindran serà molt més dur que el que estem negociant ara... o no hi haurà cap tracte en absolut", ha escrit Donald Trump.

Aquest nou atac dialèctic no és notícia i és que el president dels EUA acostuma a recórrer a Twitter per moure al seu gust tant l'estat de les negociacions aranzelàries com el de les borses.

A cop de tuit. Així està legislant Trump. El seu efecte als parquets dels EUA no ha trigat a fer-se sentir i Wall Street ja anticipa marcades caigudes, especialment al Nasdaq, índex la composició inclou bona part de valors tecnològics, els que més es juguen a la guerra comercial.

Empreses com Apple, que avui justament presenta resultats trimestrals, han reiterat en el passat el seu desig al president dels EUA que cessi la seva guerra comercial amb la Xina. Altres de les més afectades són les fabricants de xips i semiconductors, com Qualcomm i Intel.

Noticias relacionadas

contador