• Trump també ha signat l'extensió del llindar de despesa per evitar el tancament del Govern
cbtrump232

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha ratificat aquest divendres la major reforma fiscal al país dels últims 30 anys, que preveu una retallada d’1,5 bilions de dòlars en impostos. Trump compleix així el seu objectiu d'aprovar el seu text fiscal abans de Nadal i s'anota la seva primera victòria legislativa des que va arribar a la Casa Blanca. A més, el president també ha signat l'extensió del llindar de despesa per evitar el tancament del Govern.

"Es tracta d'una cosa molt important. La major baixada d'impostos en la nostra història", ha assegurat Trump després d'estampar la seva signatura al document i compleix així la seva promesa de tirar endavant la reforma abans de Nadal. "Mantenir la meva promesa? Podeu veure-ho. He mantingut la meva promesa", ha afirmat.

Després de la signatura, el president ha celebrat l'aplicació de la reforma fiscal a través d'un missatge al seu compte de Twitter i ha aprofitat per atacar els seus rivals demòcrates: "El 95% dels nord-americans pagaran menys o, com a molt, els mateixos impostos (molt menys probable). Els demòcrates només volen pujar els impostos!"

La normativa, el canvi més rellevant de la qual potser és la retallada de l'impost sobre societats del 35% al 21%, així com l'exempció de la major part dels impostos sobre beneficis recaptats a l'estranger, representa la major reforma fiscal als EUA des de 1980.

D'altra banda, la reforma garanteix ara deduccions immobiliàries, a nivell estatal i local de fins a 10.000 dòlars, mentre Trump també aconsegueix modificar parcialment la reforma sanitària del seu predecessor, Barack Obama, eliminant una tarifa que pagaven alguns nord-americans sense assegurança mèdica.

Noticias relacionadas

contador