donald-trump 20180720152032

El president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat que els aranzels estan fent que els nous acords comercials siguin "grans" i "més justs", en comparació dels tractes "horribles i injusts" que va heretar a la seva arribada a la Casa Blanca. Així ho ha dit a través del seu perfil en Twitter, on també ha escrit que “no hauria d'estar permès que altres països entrin i robin la riquesa d'Amèrica mai més”.

A més, aquest dimecres, Trump deia en una entrevista en el diari Wall Street Journal que els seus aranzels sobre l'acer estranger estan salvant a la indústria nord-americana i ha assenyalat que en el futur les siderúrgiques del país s'enfrontaran majoritàriament a la competència interna.

El mandatari nord-americà ha recalcat que els aranzels del 25% sobre l'acer rescataran a una indústria important per a la seguretat nacional d'EUA i que encara que algunes persones poden queixar-se que els preus de l'acer poden ser "una mica més cars" a causa dels aranzels, aquests finalment acabaran caient.

Com a resultat dels aranzels, la competència serà "interna, com solia ser en els vells temps quan realment teníem acer i US Steel era nostra millor empresa".

contador