ep el presidente de estados unidos donald trump se dirige a sus simpatizantes en el sharon l morris
Joe Burbank/TNS via ZUMA Wire/dp / DPA

S'espera que aquest dijous tingui lloc una reunió d''alt nivell' a la Casa Blanca per debatre sobre els aranzels que els Estats Units té previst activar aquest diumenge, 15 de desembre, sobre 160.000 milions de dòlars en productes xinesos, segons informa Reuters citant fonts familiaritzades amb aquests plans.

L'agència afegeix que, abans d'aquesta trobada, funcionaris nord-americans estan fent circular punts del debat, i resten importància a les repercussions que un augment de les tarifes tindria en l'economia dels Estats Units. Trump es reunirà amb el representant comercial, Robert Lighthizer, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, i els assessors de la Casa Blanca, Larry Kudlow i Peter Navarro.

S'espera que els assessors comercials principals presentin punts de vista divergents durant la reunió, però la decisió final dependrà de Trump, van dir les fonts.

A "ESTRETA COMUNICACIÓ"

Per la seva banda, la Xina ha dit que està en "estreta comunicació" amb els EUA sobre les relacions comercials, tot i que s'ha negat a comentar possibles represàlies si Washington imposa més aranzels als productes xinesos aquest cap de setmana.

"Els equips econòmics i comercials de les dues parts mantenen una estreta comunicació", va dir Gao Feng, portaveu del Ministeri de Comerç xinès, als periodistes durant una sessió informativa periòdica.

La decisió de seguir endavant amb els aranzels de desembre podria enterbolir els mercats financers i frustrar les converses entre els Estats Units i la Xina per posar fi a la guerra comercial, que ja dura 17 mesos, entre les dues economies més grans del món.

Les negociacions no han produït acords sobre compres agrícoles per part de la Xina i reduccions aranzelàries per part dels Estats Units des que els dos països van acordar l'octubre arribar a un acord comercial 'preliminar'.

Noticias relacionadas

contador