• La mesura passa ara al Senat, on necessita almenys una desena de vots demòcrates per ser aprovada
  • Trump va admetre poc abans de la votació que en els pròxims dies "podria" ocórrer un 'tancament' de Govern per la falta de consens
cbtrumpreforma short

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat aquest dijous un pressupost de curt termini fins al 16 de febrer per evitar el tancament de l'Administració a un dia que s'acabés el termini per aprovar un nou projecte de finançament del Govern.

Els pressupostos han estat aprovats amb 230 vots a favor i 197 en contra tot i les contradictòries senyals donades pel president, Donald Trump, al llarg del dia, segons ha informat el diari local 'The New York Times'. La mesura passa ara al Senat, on necessita almenys una desena de vots demòcrates per ser aprovada. Republicans i demòcrates han estat negociant durant els últims dies la que seria la quarta pròrroga temporal del finançament des que va començar l'actual exercici fiscal, l'octubre de 2017.

Trump va admetre poc abans de la votació que en els pròxims dies "podria" ocórrer un 'tancament' de Govern per la falta de consens per a la renovació pressupostària a les dues cambres, advertint dels efectes que aquesta paràlisi generaria per a la "reconstrucció" de les Forces Armades.

"Si el país tanca, la qual cosa podria passar, el pressupost hauria de gestionar-se de forma molt diferent a com s'ha fet durant els últims temps", va assenyalar Trump en ser interrogat sobre el tema pels periodistes a la seva arribada a la seu del Departament de Defensa. "El pitjor és el que passaria al nostre Exèrcit", ha manifestat el dirigent nord-americà després de defensar els seus plans per reforçar la capacitat de les Forces Armades.

Noticias relacionadas

contador