BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

La infraestructura ferroviària a Catalunya encara registra restriccions aquest dijous pel temporal i els equips de manteniment d'Adif treballen en els diferents trams de la xarxa que s'han vist afectats per la pluja i el vent, ha informat el gestor en un comunicat.

Adif ha indicat que progressivament es va condicionant la infraestructura per restablir el trànsit ferroviari en les tres línies que més han patit: les que van des de Barcelona cap a Girona i la frontera, la que transcorre paral·lela a la costa i la que té com a destinació Vic (Barcelona) i Puigcerdà (Girona).

El gestor ha recordat que ja es pot circular per tota la línia que connecta Barcelona amb Girona i la frontera francesa després de l'afectació en la infraestructura, malgrat que es mantenen restriccions de capacitat perquè existeixen trams de via única i limitacions de velocitat entre Granollers (Barcelona) i Caldes de Malavella (Girona).

La línia de la costa es troba operativa des de dimecres fins a Arenys de Mar (Barcelona) i la previsió és que al llarg del dia s'allargui fins a Malgrat (Barcelona).

Els desperfectes més importants se centren en la caiguda d'un pont entre Blanes i Tordera (Barcelona), la reparació del qual està pendent de valoració pels equips de manteniment.

La línia que connecta Barcelona amb Vic i Puigcerdà encara està interceptada des de l'estació de Balenyà, després del restabliment d'aquest dijous a les 10.45 hores del trajecte entre aquesta parada i Centelles (Barcelona).

També s'ha suspès la circulació en la línia Saragossa-Tarragona-Barcelona (via Casp) a causa dels despreniments entre les estacions de Marçà i Pradell de la Teixeta (Tarragona) i entre Ascó i Móra la Nova (Tarragona).

contador