• Kenneth Taubes apunta una pujada de tipus més aquest any i tres el 2018
  • Taubes considera que invertir en bancs europeus "no és mala idea"
yellen, fed, janet yellen

El vicepresident executiu de Pioneer Investements, Kenneth Taubes, ha assegurat que la Reserva Federal dels EUA (Fed) és el "major risc" per a l'economia nord-americana. El també director de gestió d'inversions dels EUA ha explicat que l'organisme pot fer que l'economia s'alenteixi.

Kenneth Taubes ha explicat que la Fed corre el risc d’"estrènyer massa, de manera que podria ofegar la recuperació durant el procés". A més, Taubes ha explicat que l'any que ve els tipus d'interès haurien d'estar al 2%. Per això, ha apuntat que en aquest 2017, la Fed pujarà el preu del diner un cop més i l'any que ve hi haurà tres pujades de tipus.

Aquesta afirmació arriba un dia després que la Reserva Federal va pujar els tipus fins al rang de l'1% -1,25% (la segona pujada enguany). Aquest increment és el quart des que la Fed va començar a elevar els tipus el 2015. Cal destacar que no estaven per sobre de l'1% des de la tardor de 2008, per alleujar l'asfíxia financera provocada setmanes enrere per la fallida de Lehman Brothers.

Segons Taubes, l'economia nord-americana té un ritme adequat i ha afegit que hi ha un creixement global millor. No obstant això, ha matisat que el PIB dels EUA va créixer un 2% durant el primer trimestre respecte al mateix període de l'any anterior, cosa que significa que el creixement pot estar protagonitzant un estancament.

L'expert ha recordat que està a prop de la plena ocupació i que l'IPC també és a prop de l'objectiu de la Fed. Aquest dimecres es va informar que la inflació es va situar a l'1,9%, enfront del 2% que es marca l'organisme monetari.

EUROPA I ELS SEUS RISCOS

D'altra banda, Taubes ha assenyalat que el major risc a Europa no són les polítiques. A més, ha apuntat que els riscos dels bancs europeus també estan disminuint. A fil d'això, l'expert ha assegurat que la intervenció de Banc Popular ha estat bona i que la regulació ha estat a l'altura.

Tot i això, Kenneth Taubes ha explicat que invertir en bancs europeus és bona idea, ja que les entitats han tingut un procés bo de 'reparació'. De fet, ha afegit que ara tenen més regulació i poden ser més segurs.

Noticias relacionadas

contador