• Descarta a Rajoy porque cree que le han faltado 'agallas' para atajar la corrupción
ramon tamames

Ramón Tamames té clar quin és la solució que necessita Espanya per superar el bloqueig institucional en el qual estem sumits després de les eleccions del passat 20 de desembre. El Economista aposta per un "govern tècnic" que estigui presidit per l'actual ministre d'Economia, Luis de Guindos.

Cree que Rajoy no debe presidir el Gobierno porque no ha sabido atajar los casos de corrupción

El veterà economista ha estat aquest dijous a Capital Radio i ha parlat de la solució que, des del seu punt de vista, és la "solució política per a Espanya". Al seu parer, davant la situació actual, amb cap partit amb una clara majoria i abocats a un pacte que podria no fructificar, el millor seria apostar per un "govern tècnic" presidit per algú amb experiència i coneixement.


La seva idea és col·locar aquí l'actual responsable de la cartera d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos. I no creu que Mariano Rajoy sigui l'adequat per posar-se al capdavant del nou Executiu perquè no ha sabut frenar els casos de corrupció. Es tracta d'una proposta que ja va avançar el passat 30 de gener en una entrevista a El Español. Segons va dir, a Mariano Rajoy "li ha faltat valor" envers la corrupció, perquè "hauria d'haver assumit, des del mes de novembre de 2011, la idea d'acabar amb la corrupció caigui qui caigui i no ho ha fet per negligència".


En aquesta entrevista també va dir que precisament pels dubtes sobre la corrupció, Rajoy s’hauria d'haver apartat i haver proposat Luis de Guindos com a candidat, quan es van veure amb el Rei durant la ronda de consultes. Per a Tamames, el ministre d'Economia en funcions "és l'únic candidat que pot proposar: els nous estan molt verds i els vells tenen certa responsabilitat perquè també han permès o no investigat la corrupció". I Rajoy, "una persona que ha estat tan negligent amb la corrupció, no és vàlid".


Una idea en la qual ha insistit aquest dijous, encara que segons ha avançat l'exposarà amb més detall aquest dissabte al programa 'Informe Semanal' de TVE.


DE GUINDOS ABANS QUE NO PAS SANTAMARÍA


I és que Tamames prefereix De Guindos abans que no pas la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que seria el recanvi lògic a Rajoy. "Guindos té una altra imatge: és l’autèntic estrateg del canvi de tendència en l'economia", va dir a l'entrevista a El Español.

També va remarcar que "quan Rajoy parla, parla Guindos; diu el que diu Guindos. Montoro ha estat el guardià del cofre; crec que les relacions entre ells no són gaire bones. Però Guindos ha estat un vicepresident econòmic de fet, encara que Rajoy mai no ha volgut enaltir ningú. I cal reconèixer-li això a De Guindos i posar-ho en valor".


La seva opció per al proper Govern és "una gran coalició presidida pel PP, que és el partit que ha guanyat i el que té més escons. Una gran coalició en la qual participi també el PSOE per tal de fer més fort el compromís de lluita contra la corrupció". Al seu parer, "aquesta gran coalició seria la salvació, donaria a Espanya un prestigi i un efecte de regeneració perquè els tres partits (també Ciutadans) es mirarien l'un a l'altre. A més, en termes econòmics, necessitem molt aquest acord perquè el crèdit d'Espanya està baixant molt. La millor opció és que entrin al Govern PSOE i Ciutadans".

contador