usa biden confie le tresor a yellen 20210920090228

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, ha tornat a avisar que, si no s'arriba a un acord sobre el sostre de deute, els Estats Units cauran en impagament (default) tan aviat com l'1 de juny.

"Amb la informació addicional ara disponible, escric per assenyalar que encara estimem que el Tresor probablement ja no serà capaç de satisfer totes les obligacions del govern si el Congrés no ha actuat per elevar o suspendre el límit del deute a principis de juny, i potencialment tan aviat com l'1 de juny", va escriure Yellen a Kevin McCarthy, president de la Cambra de Representants, segons informa CNN.

En teoria, el president dels Estats Units, Joe Biden, es reuneix avui amb el mateix McCarthy i amb altres alts líders del Congrés per continuar les negociacions sobre possibles retallades de despeses a canvi que la Cambra de Representants aprovi una pujada del sostre de la deute. S'espera que el Senat, de majoria demòcrata, recolzi el que negociï la Casa Blanca amb la Cambra de Representants, controlada pel Partit Republicà.

Yellen va afegir, no obstant, que la data real de 'default' podria ser diversos dies o setmanes més tard, depenent de quants ingressos recapti el govern federal i quant hagi de pagar a les properes setmanes. La Secretària del Tresor ha dit que informarà el Congrés a la setmana que ve a mesura que disposi de més informació.

El cap de setmana passat, el president Joe Biden es va mostrar optimista sobre la possibilitat d'assolir un acord amb els republicans per elevar o suspendre el límit de deute a temps per evitar les conseqüències econòmiques d'un possible impagament del deute nord-americà. Tot i això, McCarthy va dir a NBC News ahir dilluns que seguien molt lluny. "Encara no em sembla que vulguin un acord", va afirmar.

Mentrestant Yellen va remarcar aquest dilluns, com ja havia fet en ocasions anteriors, que “esperar fins a l'últim minut per suspendre o augmentar el límit del deute pot causar greus danys a la confiança de les empreses i els consumidors, elevar els costos dels préstecs a curt termini per als contribuents i afectar negativament la qualificació creditícia dels Estats Units".

Noticias relacionadas

contador