ep una mujer echa gasolinera autoservicio a su vehiculo
Joaquin Corchero - Europa Press

La temida pujada del febrer amb què amenaçaven algunes companyies petrolieres no ha arribat a fer-se realitat. El preu de la benzina i el dièsel es manté una vegada entrada en vigor la normativa de la Unió Europea (UE) que inclou la prohibició d'importar derivats del petroli des de Rússia.

L'última setmana de gener, els dos carburants han reduït la seva bretxa. Això sí, la gasolina s'ha encarit al voltant d'un 1,47%, mentre que el litre de dièsel puja un 0,93%.

Tot i això, proveir aquests primers dies de febrer no ha suposat, de moment, una notable pujada per a la butxaca del conductor i el preu mitjà de la gasolina i el dièsel comença la setmana sense grans canvis respecte als últims dies.

Aquest dilluns, 6 de febrer, la benzina sense plom de 95 costa de mitjana 1,655 euros el litre, mentre que el dièsel es col·loca en 1,667 euros el litre, lluny dels màxims que van tocar l'estiu passat, i per sota de l'import que marcaven abans que el Govern aprovés l'ajuda de 20 cèntims per litre, que actualment és vigent només per a transportistes professionals.

Des del començament d'any, la gasolina acumula una pujada del 4,9%, enfront del 2,6% del dièsel.

contador