• El litecoin perd els 100 dòlars per primera vegada el 2018
  • L’ethereum, el ripple i el bitcoin cash en mínims de dos mesos
bitcoin 20180424065438

El mercat de les monedes virtuals ha reprès les seves pèrdues aquest dimecres després de la caiguda del bitcoin d'un 10% al cap de setmana, que va arrossegar les divises i tokens digitals. Després de dos jornades de consolidació, la creació de Satoshi Nakamoto ha tornat al vermell i es deprecia fins a mínims de l'1 d'abril.

Les caigudes són de més del 6% fins a preus per sota dels 6.500 dòlars, nivells no vistos en exactament 70 dies, i acumula un 60% de declivi aquest any. Mentrestant, la resta d'actius virtuals no presenten un panorama molt més encoratjador. L'acumulat del mercat ha cedit fins als 272.000 milions de dòlars, mínim també de dos mesos, mentre que les pèrdues són de doble dígit en les monedes virtuals més negociades i tant l’ether com el ripple i el bitcoin cash es canvien de mans en el seu pitjor preu des de mitjans d'abril.

Sobresurt enmig d'aquest panorama descoratjador el litecoin perquè és la moneda de xifrat que presenta un aspecte més feble en cedir els 100 dòlars per primera vegada el 2018. Ha arribat aquest dimecres els 95 dòlars en la majoria de cases de canvi, nivells no vistos des de finals de novembre de 2017.

ELS MÍNIMS DE 2018 AL PUNT DE MIRA

De tornada al bitcoin, l'anàlisi tècnica suggereix que la rotunditat amb la qual va perdre els 7.000 dòlars obre les portes al fet que revesteixi els mínims anuals per sota dels 6.000 dòlars monedes virtuals els pròxims dies. I és que des que a mitjans de maig el bitcoin va fracassar estrepitosament en l'intent de superar la resistència dels 10.000 dòlars, el mercat de les monedes virtuals ha estat en constant declivi.

Els analistes més pessimistes asseguren que la de Nakamoto perforarà el mínim del 6 de febrer i, fins i tot, cedirà fins als 5.500 dòlars. Ara que ha tornat la volatilitat a les monedes virtuals, el reputat expert en monedes virtuals Willy Woo ha fixat aquest preu objectiu de les caigudes, des d'on, assegura, la número u de les monedes de xifrat protagonitzarà un pronunciat rebot. Diverses companyies d'anàlisi pronostiquen que es canviarà de mans entre els 15.000 i els 12.500 dòlars a finals d'any.

Noticias relacionadas

contador