ep entrada a una oficina de la tesoreria general de la seguridad social el dia en que el consejo de
Marta Fernández Jara - Europa Press

Els autònoms i pimes podran ajornar el pagament d'impostos fins a quatre mesos sense interessos després que el Govern hagi aprovat ampliar-lo més enllà dels tres mesos que va establir inicialment. Així ho ha anunciat la portaveu de l'Executiu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts.

"Pimes i autònoms necessiten un suport especial, per això una de les primeres mesures va ser la possibilitat que aquests col·lectius poguessin ajornar les obligacions tributàries de fins a un màxim de 30.000 euros durant sis mesos, els tres primers exempts", ha explicat Montero, destacant que donar la possibilitat d'ajornar un mes més el pagament d'impostos sense interessos "és una mesura d'alleujament important que respon a les necessitats de les empreses".

Segons les dades aportades per la ministra d'Hisenda, fins aquest dilluns s'han presentat 1.016.688 sol·licituds d'ajornament d'impostos, que han beneficiat a 638.652 autònoms i pimes, per un import conjunt que supera els 3.031 milions d'euros.

La mesura es troba dins d'un Reial decret llei amb mesures econòmiques per garantir la liquiditat de les empreses que l'Executiu ha aprovat al Consell de Ministres d'aquest dimarts. També es prorrogaran algunes de les normes adoptades contra els efectes de la covid-19. Aquest nou Reial decret llei "és transversal i amb participació de molts ministeris", ha afirmat la ministra.

El decret contempla també diferents aclariments sobre la presentació de l'Impost de societats, de tal manera que les societats que no hagin pogut aprovar els seus comptes anuals abans d'acabar el termini a conseqüència de la Covid-19, el puguin presentar amb els comptes anuals disponibles en aquest moment.

Noticias relacionadas

contador