anthony-scaramucci-trump

El món financer està pendent de la corba dels bons, del seu aplanament i dels senyals de recessió que això implica. Tot i això, Anthony Scaramucci, exdirector de Comunicació de la Casa Blanca i soci fundador de la companyia d'inversió SkyBridge, ha afirmat en declaracions a CNBC que és convenient ser caut a l'hora de predir que hi haurà una recessió.

Aquest dilluns, els rendiments dels bons del Tresor nord-americans a 5 i 30 anys es van invertir per primera vegada des del 2006. Dimarts, el diferencial de rendiment entre el tipus a 2 anys i el de 10 anys va estar a punt d'invertir-se, però va mantenir positiu.

Històricament, la corba de rendiment s'ha invertit abans de les recessions, cosa que indica la preocupació dels inversors per la salut de l'economia.

"Històricament seria un senyal que ens dirigim a una recessió d'aquí a 12 o 18 mesos, però seré caut amb aquestes dades", ha declarat Scaramucci aquest dimecres al programa Capital Connection de CNBC.

Quan el mercat de bons gaudeix de bona salut, els rendiments són més alts per als bons amb un termini de venciment més llarg, i més baixos per als rendiments a curt termini. Els inversors esperen una recompensa més gran per prestar els seus diners durant més temps.

Però quan passa el contrari –és a dir, una corba de rendiment invertida– els bons a curt termini paguen un rendiment més alt que els de llarg termini. Això representa una distorsió al mercat i suggereix que els inversors en bons estan preocupats per les perspectives de l'economia a llarg termini.

Amb tot, per a Scaramucci, és millor no afanyar-se a l'hora de predir una recessió.

"Hi ha dues coses contradictòries que estan passant alhora: la fi de la pandèmia o, almenys, dels procediments de bloqueig a la major part del món. I la incertesa sobre un alto el foc, potencialment, a Ucraïna i Rússia", ha explicat el fundador del fons de cobertura.

"I crec que això s'ha de calmar abans que puguem realment mirar i analitzar les dades i determinar si és consistent o no amb l'orientació històrica i la indicació de recessió", ha afegit.

Scaramucci ha remarcat que "no està del tot convençut que hi haurà una recessió", i ha recordat que l'"economia està en auge a tot el món."

contador