• Per ara, el nombre de bicicletes que s'han llogat és de 9,4 milions, amb 6 dels 10 mesos batent rècords
  • L'any passat també es va marcar un rècord amb 10,3 milions de lloguers, un 4,4% més que el 2014
bicletas londres 2
Transport of London

Ana Botín està de rècord. El servei de lloguer de bicicletes de Londres, denominat Santander Cycles perquè està patrocinat pel banc càntabre, ha marcat nivells mai vistos de lloguer. I és que des del 30 d'octubre i fins al 20 de novembre s'han llogat un total de 25.000 bicicletes diàries. A més, aquest número suposa un 30% més que la tarifa mitjana diària per dia.

  • 4,49€
  • 1,58%

Si segueix així, el servei pot superar el rècord que va marcar l'any passat amb 10,3 milions de bicicletes llogades durant els 12 mesos, un 4,4% més que l'any anterior. Durant els 10 primers mesos de l'any, el nombre de lloguers és de 9,4 milions de vegades. A més, cal ressaltar, tal com indica Transport de Londres, que sis d'aquests deu mesos s'ha marcat rècord. De fet, el mes passat va ser el millor registre d'octubre, amb poc menys d'un milió de lloguers.

Aquests lloguers s'han realitzat pels més de 250 nous Santander Cycles (que presta el servei des de 2016), que ja s'han unit al servei de bicicletes de Transport for London (TfL). Les bicicletes han estat construïdes pel fabricant més antic d'Anglaterra, Pashley Cycles a Stratford-upon-Avon, i han estat dissenyades per ser més fàcils de manejar i mantenir.

Les noves bicis ofereixen als passatgers una millor manejabilitat, visibilitat i comoditat, amb una nova muntura, pneumàtics amb prevenció de punxades, nou engranatge i llums davantera i posterior millorades. Les bicis també compten amb una nova plataforma tecnològica, CyTek, que inclou bluetooth incorporat i la capacitat de tecnologia GPS, cosa que permetrà registrar el rendiment de les bicicletes.

David Eddington, cap de lloguer de TfL, assenyala que: "Els nous Santander Cycles han estat excepcionalment populars, amb milers de persones provant les noves bicicletes a les primeres setmanes. No tenim dubtes que aquestes bicicletes millorades ens ajudaran a trencar més rècords i encoratjar més persones".

Animar les persones a utilitzar la bicicleta és un dels components clau de l'estratègia de transport de l'alcalde, l'objectiu és augmentar la proporció de persones que utilitzen opcions de viatge actives i sostenibles. Això inclou proporcionar un esquema de lloguer de bicicletes de classe mundial, construir més carrils per a bicicletes, invertir en unions més segures i entrenament de cicles de finançament i estacionament de bicicletes.

Santander Cycles s'estendrà a Brixton a principis de 2018 amb set noves estacions de connexió, que proporcionaran espai per a 200 bicicletes. L'any que ve també es llançarà una xarxa de rutes per a bicicletes de Quietway a tot Londres. Les autopistes East-West Cycle i North-Cycle Superhighways també s'obriran completament el 2018 i les respostes de consulta per CS9 i CS4 es publicaran durant els propers mesos.

El servei de lloguer de bicicletes estava abans patrocinat per Barclays fins a 2015. El servei es deia Barclays Cycle Hire, però la gent les coneixia com 'Boris Bikes', perquè l'anterior alcalde de Londres, Boris Johnson, va ser el propulsor d'aquesta idea. El servei amb Barclays va estar vigent cinc anys.

Noticias relacionadas

contador