• Sánchez convida el líder del PP a aliar-se amb les dretes per aconseguir ser investit, i deixar de demanar l'abstenció al PSOE
  • 'L'alternativa a que Rajoy faci la seva feina no és que els demés li fem la feina'
  • El socialista manté a més que la seva posició en la investidura serà el 'no' a Rajoy
sanchez rajoy agosto congreso

Pedro Sánchez ha assegurat avui dimarts, després de la seva reunió amb Mariano Rajoy al Congrés, que el president de l'Executiu en funcions no li ha aclarit si es presentarà o no a la investidura, tot i que li ha insistit en diverses ocasions. El líder del PP va acceptar l'encàrrec del Rei d'intentar formar Govern, però no va dir amb claredat si acudiria o no a la investidura si no comptava amb els suports necessaris per sortir elegit, cosa que encara no té. Així ho ha recordat el secretari general socialista: "35 dies després de les eleccions del 26 de juny Rajoy només té el suport dels seus 137 diputats".

"Rajoy no ha sumat un sol suport més des de les eleccions", ha remarcat Sánchez, que ha dit que això demostra que "els temps del senyor Rajoy són molt més lents". El socialista ha exigit que es presenti a la investidura, i ha reconegut que surt més preocupat d'aquesta cita en veure que Rajoy no li ha confirmat què farà. "Li he dit que es presenti a la investidura en el menor temps possible".

Llegiu també: Siga aquí en directo todas las negociaciones tras las elecciones del 26J

El socialista, que ha mantingut que la postura del seu partit en la investidura de Rajoy "si es presenta, perquè no ho ha aclarit", serà el 'no', ha remarcat que si el 'popular' no aconsegueix els suports necessaris serà culpa seva i de ningú més. "L'alternativa al fet que Rajoy faci la seva feina no és que els altres li fem la seva feina", ha assenyalat Sánchez, que ha dit que "si ningú vol pactar amb Rajoy, la responsabilitat serà seva", i ha cridat a "que es posin d'acord les dretes".

"Si les dretes diuen no, per què l'esquerra ha de recolzar a Rajoy?", ha afirmat el líder del PSOE davant la insistència dels periodistes, i ha remarcat que "l'esquerra no recolzarà a les dretes". Segons ha dit, el president en funcions ha de parlar amb els partits ideològicament propers, com va fer per a la constitució de la Taula del Congrés, si vol arribar a un acord, i no amb el PSOE.

REBUTJA LA GRAN COALICIÓ

A més, ha reconegut que Rajoy li ha ofert la gran coalició, encara que ell ha dit que no. "El senyor Rajoy m'ha ofert una gran coalició. Som l'alternativa i no anem farem una gran coalició", ha indicat Sánchez, que no ha volgut concretar si es presentarà com a alternativa en cas que el líder del PP no es presenti a la investidura o, si es presenta, en el cas que fracassi en la mateixa.

El que sí ha dit és que està disposat a veure's amb el president en funcions tantes vegades com el cridi. "Les vegades que Rajoy vulgui parlar amb mi, estic disposat al diàleg", ha dit Sánchez, que ha assegurat que no canviarà la seva postura. En tot cas, ha dit, això seria una decisió que hauria de prendre el PSOE en el seu conjunt, i no ell per iniciativa pròpia. "Votarem 'no' a Rajoy perquè tenim un model i un programa totalment diferent al del PP", ha conclòs.

Llegiu també: Espanya ho necessita: els sis desafiaments econòmics que haurà de resoldre el pròxim Govern

RAJOY DEMANA AL PSOE QUE NO HI HAGI BLOQUEIG

Mariano Rajoy ha assegurat aquest dimarts, després de reunir-se amb Pedro Sánchez, que si el PSOE es manté en el 'no' a la seva investidura "seguirà el bloqueig i hi haurà terceres eleccions. Ho saben tots els espanyols", ha dit el líder del PP, que ha demanat als socialistes que abandonin aquesta postura per permetre la formació d'un Govern, que és "la prioritat" ara mateix. "És el que esperen els espanyols i anhelen els europeus".

"Demano que no hi hagi bloqueig", ha dit Rajoy, que no ha volgut aclarir si anirà o no a la investidura si no compta amb els suports, per a això malgrat la insistència dels periodistes, que li han preguntat una vegada i una altra per això. "La investidura és per formar Govern", s'ha limitat a dir el president en funcions, que ha considerat que "seria un disbarat si hi hagués terceres eleccions. Seria una bogeria"

Llegiu més:

La 'Misión imposible' de Rajoy: las claves para realizar el encargo del Rey

Rajoy quiere negociar 125 puntos del acuerdo entre PSOE y Ciudadanos

El PSOE exige seriedad a Rajoy y le recuerda que no vale responder con un 'depende' a la investidura

Mariano Rajoy le presentará a Pedro Sánchez 'las diez prioridades más inmediatas' para España

Ciudadanos se sentará a negociar cuando Mariano Rajoy se eche a un lado

Rivera dice que Ciudadanos no apoyaría una alternativa a Rajoy liderada por Sánchez

contador