ep el presidente del gobierno pedro sanchez se dirige a comenzar su intervencion en la sesion en la
La Vanguardia/POOL - Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, diu que espera arribar a un acord europeu sobre el Fons de Recuperació aquest mateix mes de juliol. No obstant això, reconeix que "és evident que tots haurem de cedir en les nostres posicions".

"Si endarrerim la resposta endarrerim la recuperació i això no ens ho podem permetre", ha afirmat Sánchez aquest dimecres a la roda de premsa posterior a la seva trobada amb el primer ministre de Suècia, Stefan Lofven, amb motiu de la gira europea que el president espanyol està realitzant aquests dies per intentar obtenir suports abans de la cimera de la Unió Europea (UE) en la qual es debatrà un Fons de Recuperació després de la pandèmia del coronavirus.

Sánchez ha afegit a la seva compareixença que aquest "és el moment de buscar l'acord. D'arribar a importants consensos a tota Europa per a la reconstrucció dels nostres països i per l'enfortiment del projecte europeu. La unitat és la clau perquè la recuperació sigui més ràpida".

"L'objectiu és comú: sortir de la crisi amb una Europa més forta. Hem de superar les nostres diferències i arribar a un acord al juliol per rellançar el creixement sobre bases més verdes, digitals i justes", publicava el president del Govern al seu compte personal de Twitter aquest dimecres.

Suècia és, precisament un dels quatre països denominats "frugals" i més reticents amb aquest fons. De fet, defensa que el repartiment es faci mitjançant crèdits i no subvencions directes. No obstant això, el primer ministre suec també s'ha mostrat confiat que aviat hi haurà acord.

"Evidentment" la UE requereix "un pressupost modern" i "un Fons de Recuperació", però la decisió s'ha d'adoptar per unanimitat, ha afirmat Löfven després de la trobada entre tots dos mandataris, que ha qualificat com a "molt positiva" la reunió amb Sánchez, ja que han pogut conèixer els respectius arguments.

Noticias relacionadas

contador