ep pedro sanchez
EUROPA PRESS - Archivo

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha enviat una carta a la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) a la qual es compromet a complir amb la pujada prevista en l'acord de retribucions per als empleats públics, tot i que ho condiciona al fet que l'executiu estigui en "funcions plenes", segons ha assenyalat el sindicat.

"El govern està fermament compromès amb el compliment de les condicions retributives pactades amb els sindicats, per la qual cosa haurà de comptar amb funcions plenes", assenyala la carta traslladada per Sánchez a CSIF, en què el president del govern rebutja així pujar el salari dels empleats públics estant en funcions.

A l'acord subscrit pel govern amb els sindicats més representatius de la Funció Pública es contempla un increment del sou dels funcionaris del 2% per al 2020, al qual se sumaria un altre augment addicional del 0,3% de fons addicionals i un altre 0,55% en funció de l'evolució del dèficit públic. També es podria sumar alces addicionals depenent del creixement de l'economia espanyola l'any vinent.

El sindicat valora "el gest" del cap de l'Executiu, que respon així a una carta que va enviar CSIF a la Presidència del Govern el passat mes de setembre, si bé, considera que és "insuficient". Igual que s'ha compromès en el cas de les pensions, el sindicat reclama a Sánchez que hauria de garantir la pujada per la via del decret, per tal que entri en vigor des de l'1 de gener i evitar així que es produeixin retards.

"I és que, davant la conjuntura política, és més que previsible que l'1 de gener l'executiu encara estigui en funcions", lamenta el sindicat.

A la missiva, datada el 8 d'octubre i signada pel cap del gabinet de Sánchez, Iván Redondo, el president del govern agraeix al president de CSIF, Miguel Borra, que li hagi fet arribar els seus "inquietuds i propostes" per a la millora de l'ocupació pública a Espanya, i afegeix que el govern comparteix amb el sindicat el diagnòstic que una Administració "forta, amb mitjans suficients i ocupació pública amb drets" és fonamental per assegurar l'estabilitat i prosperitat d'Espanya.

Així mateix, Sánchez assegura que l'Executiu és conscient de l'"enorme esforç" realitzat pels empleats públics durant els darrers anys en mantenir el seu compromís en un context de "restriccions pressupostàries i de personal", i comparteix la necessitat de reforçar el sector públic a través de la negociació col·lectiva.

Precisament per això, afegeix, que el govern ha arribat a acords sobre règim retributiu en la situació d'incapacitat temporal de personal de les administracions públiques, sobre l'oferta d'ocupació pública i la seva estabilització, sobre l'ampliació del permís de paternitat a setze setmanes o sobre la mobilitat interadministrativa per raó de violència de gènere.

Noticias relacionadas

contador