ep el presidente del gobierno pedro sanchez
Pool

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dilluns que el Consell de Ministres analitzarà demà el Pla de Recuperació a la Comissió creada a l'efecte, tot i que ha precisat que no serà aprovat definitivament pel Consell de Ministres fins d'aquí a "uns pocs dies". Abans d'això, el cap de l'Executiu compareixerà al Congrés aquest dimecres, a petició pròpia, per explicar les línies principals d'aquest Pla, que es remetrà a Brussel·les abans de la data límit del 30 d'abril.

Durant la inauguració del simposi econòmic Wake up, Spain, organitzat pel diari El Espanyol, Invertia i D+I, Sánchez s'ha mostrat convençut que el Pla de Recuperació serà "una història d'èxit per a Europa i per a Espanya", no només pels recursos compromesos (140.000 milions d'euros per a Espanya en sis anys), sinó perquè, segons ha destacat, al pla polític suposa el reconeixement que Europa pot coliderar la transformació digital i la transició ecològica.

El president de Govern ha destacat que el Pla, articulat en quatre eixos, es compon de 212 mesures, de les quals 110 són inversions i 102, reformes, amb dos objectius fonamentals: impulsar la recuperació econòmica a curt termini i reconvertir i transformar la economia espanyola per fer-la més competitiva i sostenible.

Per al període 2021-2023, el volum d'inversions serà de 70.000 milions d'euros, que impactaran ja en la recuperació econòmica el 2021, segons ha indicat Sánchez, que ha subratllat que l'efecte d'aquestes inversions sobre el creixement econòmic s'estima en dos punts a partir d'aquest any, amb la creació de 800.000 llocs de treball, mentre que el seu impacte sobre el creixement potencial se situa per sobre del 2% a partir del 2030.

Sánchez ha afirmat que la recuperació es produirà al ritme de la vacunació, de manera que com més ràpid es vacuni, més avançarà la recuperació. "El Govern està centrat al 101% en la vacunació i en la recuperació", ha dit el president, que ha tornat a desgranar el pla de vacunació que va anunciar la setmana passada, en què es preveu que el 70% dels espanyols estiguin immunitzats enfront de la Covid per a finals d'agost.

Noticias relacionadas

contador