ep persona estudiando una hipoteca online
RN TU SOLUCION HIPOTECARIA

El Govern ha decidit ampliar a tres mesos la moratòria del pagament de l'hipoteca per a aquelles persones que hagin perdut la feina o hagin vist reduïts els seus ingressos a conseqüència de la situació generada arran de la crisi sanitària per l'expansió del coronavirus, enlloc d'una moratòria d'un sol mes, com es contemplava fins ara.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

També ha anunciat l'ampliació de l'abast de la moratòria als autònoms, professionals o pimes que pateixin dificultats extraordinàries, i als préstecs no hipotecaris de les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, incloent-hi els crèdits al consum.

Amb l'extensió d'aquesta mesura, l'Executiu pretén oferir un alleujament econòmic i assegurar que els ciutadans no quedin exclosos del sistema financer per no poder fer front temporalment a les seves obligacions a conseqüència de la crisi sanitària.

Per compatibilitzar aquesta nova moratòria amb la hipotecària, s'ha procedit a ajustar el règim d'acreditació. Així, les entitats no han de tenir en compte l'aplicació d'una possible moratòria hipotecària per calcular si s'ha arribat o no al límit de la càrrega del 35% dels ingressos.

Amb això es pretén garantir el tractament equitatiu de creditors, i que la moratòria hipotecària no beneficiï indirectament, per exemple, els creditors per crèdit al consum. Al mateix temps, procura cobrir la casuística dels qui no facin front a deutes hipotecaris, però hagin d'assumir un o més préstecs que li suposen més d'un 35% dels seus ingressos.

Noticias relacionadas

contador