2022 sanchez davos portada

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha participat aquest dimarts al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, que té lloc durant aquesta setmana. A la seva intervenció s'ha referit a la situació internacional marcada per la guerra a Ucraïna i la recuperació de la pandèmia assegurant que "està en joc l'ordre mundial". A més a més, Sánchez ha destacat la necessitat de lluitar contra l'evasió d'impostos.

"Necessitem feina de qualitat per a tothom i lluitar contra l'evasió d'impostos tant a nivell nacional com internacional", ha expressat el president del Govern, afegint que "Espanya està en vies de corregir els defectes endèmics del mercat laboral: la precarietat i la temporalitat".

L'Executiu preveu assolir "un creixement del 3% per a la resta del 2022", cosa que suposaria que Espanya fos l'economia que experimentés un "creixement més gran".

També ha assenyalat que Espanya "vol ser el millor soci de la indústria per a la demanda de microxips". En aquest sentit, Sánchez té previst reunions al Fòrum de Davos amb els principals dirigents d'Intel, Qualcomm, Micron i Cisco amb l'objectiu d'atreure inversions a Espanya de grans empreses de microxips i semiconductors.

Pel que fa al panorama internacional, Sánchez considera que "l'atac de Putin és un atac a la UE i a tot allò que representa". "Està en joc l'ordre mundial".

"Estem veient com els nostres valors s'han de defensar. El futur hi és per ser conquistat. No podem evitar l'augment de l'extremisme. Cal lluitar perquè el futur no estigui ple de terror. Tenim una ocasió perfecta per buscar el camí per a la pau" "Hem de ser valents amb el present per aconseguir guanyar-nos el futur. I que la raó, la llibertat i la democràcia prevalguin", ha afegit.

Sobre la necessitat d'avançar cap a la independència energètica, el president del Govern creu que és "un camí que hem de recórrer junts i la guerra ho ha avançat". "Estem accelerant la nostra transició a una nova realitat econòmica i geopolítica, la de l'era post combustibles fòssils", "ens estem tornant més resilients".

Noticias relacionadas

contador