tuberia gas gasoducto portada

Rússia ha començat a enviar gas a través del gasoducte Nord Stream 1 a Europa aquest dijous després de la parada de 10 dies per un període de manteniment, segons ha informat Nord Stream AG.

El flux s'hauria reprès al 40% de la capacitat, el mateix nivell anterior al manteniment. La represa suposa un alleujament important, ja que hi havia molta por davant la possibilitat d'un tall total del subministrament. Cal recordar que, des del 14 de juny, Rússia va retallar un 60% els lliuraments de gas a través del gasoducte Nord Stream 1.

El president rus, Vladímir Putin, ha advertit que, tret que es resolgui la disputa sobre les sancions per la guerra a Ucraïna, els fluxos a través del Nord Stream es veuran fortament limitats.

Brussel·les va proposar aquest dijous reduir un 15% el consum de gas i va dir que Rússia "ens està fent xantatge, usant l'energia com una arma", segons va afirmar Ursula von der Leyen.

"Proposem que cada Estat membre en redueixi un 15% el consum, l'equivalent a 45.000 milions de metres cúbics de gas, i amb això aconseguirem travessar l'hivern sense gaires problemes en cas del tall total del gas rus", va assenyalar la presidenta de la Comissió Europea, i va afegir que “Europa necessita estar preparada”.

Noticias relacionadas

contador