Espana_635

L'agència japonesa de qualificació creditícia R&I ha elevat de 'BBB' a 'A-' la nota creditícia d'Espanya, país que ha situat en perspectiva 'estable', tal com ha traslladat aquest dilluns el Ministeri d'Economia i Empresa.

Des d’aquest departament indiquen que aquesta qualificació d'Espanya destaca l'orientació "pro europea" del Govern, cosa que "permet esperar que se segueixi avançant en el procés de consolidació fiscal".

En la seva opinió, aquesta millora del ràting espanyol s'explica per l'evolució positiva de l'economia a Espanya. Així mateix, el ministeri destaca que R&I posa en valor la trajectòria descendent de la ràtio deute / PIB, així com la resiliència de l'economia espanyola davant els canvis que es puguin produir a l'entorn econòmic, de manera que anticipen la continuïtat del creixement econòmic.

Des de l'Executiu van ressaltar que l'agència japonesa "no considera rellevant" la revisió a l'alça de la senda de reducció de dèficit, mentre que aquesta segueixi sent descendent. "L'economia espanyola està anant bé", afegeix la companyia.

Així, R&I ha apuntat que les reformes estructurals estan donant suport al creixement, a través d'una millora del mercat laboral i d'una major competitivitat, i alhora ha destacat que la posició fiscal del Govern ha millorat, alhora que el deute manté una trajectòria a la baixa.

"Encara que la base política d'un govern en minoria no és sòlida, l'Administració pro europea es preveu que s'executi polítiques a favor de la consolidació fiscal, tal com va fer el seu predecessor. En vista d'aquestes factors, R&I ha millorat la seva valoració a 'A-' ", ha afegit l'agència.

Noticias relacionadas

contador