• El seu fons està comprant companyies de qualitat que han caigut, com per exemple Adidas
rentamarkets emilio botin oshea

La crisi del coronavirus amenaça amb arruinar moltes empreses que no són multinacionals i no tenen una posició financera sòlida. Ho posa de manifest Rentamarkets en una anàlisi del mercat. “Les regulacions en matèria de seguretat i salubritat s'enduriran a tots els sectors i les empreses febles que no puguin complir-les desapareixeran. L'avantatge serà per a les empreses grans, globals i financerament fortes”, preveuen José María Díaz Vallejo i Juan Díaz-Jove, gestors del fons Rentamarkets Narval.

Encara que el brot del Covid-19 i el seu efecte negatiu sobre l'economia mundial no tenen res a veure amb crisis econòmiques anteriors, com les del 2000 (fruit d'una bombolla) o 2008 (una crisi de deute), les seves conseqüències ja comencen a ser considerades per molts com a iguals o fins i tot pitjors, cas de l'FMI o la OIT.

Aquest fons de renda variable està aprofitant aquests dies de caos i alta volatilitat per comprar empreses d'alta qualitat que acumulen caigudes d'entre el 40% i el 60%. “només que aquestes companyies recuperin una part del que han perdut, gràcies als seus fonamentals i a les seves valoracions, el fons podrà assolir els nivells previs a la crisi amb major rapidesa que els índexs”, estimen els seus gestors.

Per exemple, ha venut empreses “menys robustes” com ara Covestro i ThyssenKrupp i ha comprat companyies “d'extrema qualitat” que cotitzen a valoracions no vistes des de fa anys, com són Adidas o Assa Abloy.

Una conseqüència inesperada, però positiva, d'aquesta pandèmia és que les probabilitats del retorn de la inflació són més grans que mai des de la crisi financera de 2008. “Quan acabi el confinament domèstic massiu, la velocitat dels diners tornarà a créixer, i amb força. Per aquest motiu, desconfiem de la liquiditat i entenem la inversió en borsa com l'alternativa necessària”, defensen Díaz Vallejo i Díaz-Jove.

Noticias relacionadas

contador