alemania angela merkel portada

Fortíssima pujada de les expectatives sobre l'economia alemanya i de la zona euro que recull l'enquesta de l'institut ZEW al maig, molt per sobre del mes anterior i també sobre les expectatives de mercat. El sentiment econòmic germànic s'ha disparat fins a 84,4, mentre que als països de l'euro ho ha fet fins a 84, xifra que suposa en ambdós casos un rècord de més de 20 anys, l'última vegada que l'indicador havia assolit aquests nivells va ser al febrer de 2000.

El mercat esperava una alça de 72 i de 71,2, respectivament, mentre que a l'abril, el sondeig va aconseguir 70,7 a Alemanya i 66,3 a l'eurozona, quan va caure per primera vegada des de 2020.

L'avaluació de la situació econòmica a Alemanya va millorar en 8,7 punts en comparació amb el mes anterior, i actualment se situa en menys 40,1 punts. "Així doncs, l'avaluació de la situació econòmica a Alemanya va millorar molt significativament al maig", assenyalen els autors de l'enquesta.

"La desacceleració de la tercera onada de COVID-19 ha fet que els experts del mercat financer siguin encara més optimistes", comenta el president del ZEW, Achim Wambach. I afegeix: "L'avaluació de la situació econòmica també ha millorat notablement. Els experts esperen una important reactivació econòmica durant els propers sis mesos. Les perspectives econòmiques per a la zona de l'euro i els Estats Units també han millorat considerablement".

L'indicador de la situació econòmica actual de l'eurozona va pujar 14,1 punts fins a un nivell de -51,4 punts en comparació amb l'abril. Les perspectives de desenvolupament econòmic a la zona de l'euro han millorat així de forma molt significativa.

Les expectatives d'inflació a l'eurozona han pujat 2,5 punts fins a aconseguir un nou valor de 77,6 punts. La gran majoria dels experts espera que la taxa d'inflació augmenti durant els propers sis mesos.

Noticias relacionadas

contador