• Y se ha mostrado dispuesto a hacerlo en minoría siempre que haya unos objetivos mínimos acordados
  • Una vez más, ha llamado a la responsabilidad de todos y ha pedido que se le deje gobernar
rajoy sanchez congreso

L'actual president del Govern en funcions i líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que vol "governar". A més, s'ha mostrat disposat a fer-ho en minoria sempre que existeixin uns objectius mínims acordats que li permetin treure endavant el sostre de despesa i els pressupostos.

Dit això, ha demanat al PSOE que no "bloquegi" la seva investidura perquè hi hagi un govern a primers d'agost. "Crec que no té cap sentit retardar gens", ha proclamat Rajoy en una roda de premsa al Congrés per valorar l'arrencada de la XII legislatura després de l'elecció de la nova Mesa de la Cambra Baixa que presidirà Ana Pastor, segons Europa Press.


En ser preguntat si creu que hi ha aigua a la piscina per anar a una investidura i si en cas de no tenir suports suficients no anirà a aquest debat, Rajoy ha exclamat: "L'important no és que hi hagi o no suport sinó que no s’hi caigui a dins". Dit això, ha cridat de nou a la responsabilitat de tots i ha demanat que se li deixi governar.


"Demano que se'm deixi governar. Si no es pot, és evident que entre tots haurem d'obrir un període de reflexió. Si no és possible l'estabilitat, estem disposats a assumir la responsabilitat de governar. Si no és possible la gran coalició, m'agradaria que hi hagués un govern resultat d'uns acords en els quals se citin uns objectius i les mesures per aconseguir-los. Si això no és possible, el PP assumeix la seva responsabilitat com la força més votada. El PP vol governar", ha afirmat Rajoy, segons ABC.


A més, ha manifestat que és necessari un govern estable que pugui "atendre les obligacions mínimes d'un govern, i cal que es faci d'una manera ràpida" i que està disposat a "governar", encara que és conscient de la responsabilitat que té a davant "els que m'han votat i davant els que no ho han fet. Tots representem al poble espanyol i espero que tots estiguem a l'altura de les circumstàncies".

contador