ep el presidente del gobierno pedro sanchez y la lider de ciudadanos ines arrimadas posan juntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Govern i Ciutadans han acordat que la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma sigui només de 15 dies enlloc d'un mes, com plantejava inicialment l'Executiu. Però aquest pacte inclou també una sèrie de mesures de caire econòmic, com agilitar el cobrament dels ERTO i l'atur, o ampliar la prestació per cessament d'activitat als autònoms.

En concret, s'agilitarà el pagament de prestacions per ERTO o atur a aquells que encara no les han cobrat, perquè les percebin al juny com a molt tard. Es donarà prioritat a la resolució de possibles incidents sobre aquest tema.

Un altre dels compromisos assumits amb Ciutadans en aquest últim acord es refereixen a analitzar la possibilitat d'ampliar més enllà de la vigència de l'estat d'alarma la prestació extraordinària per cessament d'activitat dels treballadors autònoms i la conseqüent exempció de les quotes de Seguretat Social durant la percepció d'aquesta prestació.

Quant als ajornaments tributaris motivats per l'impacte econòmic negatiu de la COVID-19, s'inclou augmentar un mes (de tres a quatre) el termini per fer el pagament dels impostos per part dels contribuents, sense interessos de demora.

D'altra banda, totes dues formacions han acordat fer hàbil per al Congrés dels Diputats el mes de juliol de 2020, amb l'objectiu d'agilitar el treball parlamentari i recuperar part del retard provocat per la COVID-19.

Noticias relacionadas

contador