jerome-powell-fed

Jerome Powell segueix passant de Donald Trump. El president de la Fed (Reserva Federal) ha tornat a defensar la política del banc central i ha sostingut que una baixa inflació permet els actuals tipus baixos d'interès. Al seu torn, ha reafirmat el seu optimisme i ha assegurat que l'economia nord-americana "encara té molt espai" per créixer.

Powell ha apel·lat durant el seu últim discurs durant una intervenció a Rhode Island a aquest 3,6% d'atur (mínims de fa 50 anys), a una major pujada de salaris i a una inflació per sota del 2% marcat com a límit per la Fed per actuar.

La Fed ha baixat els tipus tres vegades aquest any. El passat mes d'octubre Powell va assenyalar que a partir d'ara el banc central romandrà en espera fins que l'economia doni senyals d'estancament o esgotament.

El president de la Reserva Federal va treure pit que gràcies a les seves polítiques, l'economia de país se segueix expandint i ja travessa el seu onzè any, el cicle alcista més llarg de la història.

"És essencial que des de la Fed usem les nostres eines per assegurar que no hi ha una deriva a la baixa en les expectatives d'inflació", sosté Powell.

La menció a Trump tampoc va faltar a la vetllada i la va posar Gina Raimondo, una altra de les governadores, que ha assegurat a Powell que "està fent una extraordinària feina" tot i que "tothom té una opinió sobre això", en clara referència al president de EUA.

Noticias relacionadas

contador