ep el presidente de la fed jerome powell en la rueda de prensa extraordinaria celebrada el 3 de
FED - Archivo

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va parlar aquest diumenge al programa 60 Minutes de CBS per dir als nord-americans que l'economia començarà a créixer amb força, però que no han d'esperar que els bancs centrals comencin a pujar els tipus d'interès com a conseqüència d'això.

Preguntat sobre quan començarà la Fed a "trepitjar el fre", Powell va respondre: "El que hem dit és que consideraríem la possibilitat d'apujar els tipus quan la recuperació del mercat laboral estigui essencialment completa i tornem a la màxima ocupació, i la inflació torni al nostre objectiu del 2% i estigui en camí de moure per sobre del 2% durant uns temps".

Jerome Powell va precisar que "passarà un temps fins que aconseguim això", i va afegir que "és molt poc probable que pugem els tipus aquest any".

El president de la Fed va reiterar que el banc central "farà tot el possible per donar suport a l'economia durant el temps que sigui necessari per completar la recuperació". Aquest suport inclou uns tipus d'interès a curt termini propers a zero i 120.000 milions de dòlars al mes en compres de bons posades en marxa després d'un fort repunt de la caiguda de l'activitat entre febrer i abril de 2020.

Encara que l'economia ha recuperat més de 13 milions de llocs de treball des del més profund de la crisi, encara queda camí per recórrer. A mesura que els estats i les localitats han flexibilitzat les restriccions, més persones han tornat a treballar.

Però Powell ha reconegut que cal fer més, sobretot per als que tenen menys ingressos i són els que més han patit.

"No tenim la resposta a tot, però la feina que fem en benefici del públic és increïblement important, i entenem que si fem les coses bé, podem ajudar realment a la gent", ha apuntat. "Si a la gent que està als marges de l'economia li va bé, la resta s'arreglarà sol", va afegir.

Noticias relacionadas

contador