bandera eeuu usa america

Les peticions setmanals d'atur segueixen sent un maldecap per als EUA, i han escalat fins a les 778.000 a la setmana del 21 de novembre, pel que fa a les 733.000 anticipades pel consens d'economistes i les 742.000 registrades a la setmana anterior.

És la primera vegada que les noves peticions d'atur setmanals pugen per segona setmana consecutiva des del passat mes de juliol, l'última vegada que els EUA va experimentar un rebrot.

Els últims repunts de contagis han obligat alguns restaurants i negocis de tota mena a acomiadar més treballadors del que es preveia en un primer moment. Els experts no descarten que el mercat laboral nord-americà se segueixi deteriorant si no s'aconsegueix domar la corba i les restriccions segueixen presents.

Seguint en matèria macro, el PIB dels EUA ha caigut un 2,7% durant el tercer trimestre, una dècima millor del que s'estimava. L'Oficina ha explicat que les revisions a l'alça en la inversió fixa no residencial, en la inversió residencial i les exportacions es van compensar per les revisions a la baixa de la inversió en inventaris privats, de la despesa del govern i de la despesa dels consumidors.

Noticias relacionadas

contador